A házat jelenleg két felnőtt, két gyerek, egy kutya, két nyuszi és sok hal lakja. Az épület eredetileg is jó  adottságokkal rendelkezett: egy-két fal megszüntetésével tágas, szellős, jól bútorozható tér alakult ki, ahova több oldalról érkezik a fény, így mindig világos. Rengeteg előre átgondolt és jól megfogalmazott igény merült fel a tulajdonosok részéről, ez megkönnyítette a tervezést és végeredményben tényleg olyan nyugodt terek születtek, amelyek kiszolgálják a lakókat és megkönnyítik a mindennapjaikat.

Natúr és sötétbarna konyha és étkező

Modern nappali lakberendezés

Bőr fotel és nappali fal

Polcos szekrény led fényekkel

Az enteriőr letisztult lett és elegáns, minőségi burkolatokkal, bútorokkal, textilekkel dolgoztunk. Színek tekintetében megjelenik a szürke, a barna és a bézs, néhány helyen a zöld. Használtunk matt fekete és arany színű fém kiegészítőket, többféle sötétebb fa textúrát, követ és márványmintát is.

Konzolasztal a nappaliban festménnyel

Kétsoros konyhát terveztünk a családnak, amit kiegészítettünk egy 150 cm széles konyhaszigettel, ami reggelizőpultként is szolgál. Nagytáblás burkolatot használtunk a konyhapulton és a hátfalon, a szigetet is ezzel burkoltuk körbe.

Szigetes konyhabútor

Két hűtőszekrény rejtett ajtóval

A konyhasziget nem csak fiókos tárolókat rejt, hanem az oldalába beépítettünk egy kutyaetetőt- és itatót, így a tálak praktikusak, könnyen elérhetőek, egy helyen vannak, mégsem rontják a gyönyörű konyha látványát. A kamra bejáratát szekrénynek álcáztuk, így a kamraajtó belesimul a bútorba. 

Nagy hűtőre volt szükség, de nem szerettünk volna amerikai típusú kétajtós hűtőt választani, mert azt nem tudtunk volna igazán szépen integrálni a konyhába, helyette két beépíthető hűtőt helyeztünk el a nyitott „vendégváró” rész mellett. Itt kapott helyet a kávéfőző a hozzá tartozó bögrékkel, illetve a mindennap használt turmixgép is.

Lekerekített étkezőasztal

Étkező akváriummal

Számomra a nappali legkedvesebb pontja az egyedileg tervezett könyvespolc, ami a különböző formájú és méretű fakkokkal játékosságot visz a térbe. A hatalmas kandalló a téli estéken is a kanapéra vonzza a családot.

Kutyatál a konyhaszigetben

Az étkező tervezésekor figyelembe vettük, hogy a tulajdonosok nagyon szeretnek vendégeket fogadni, nagyobb, beszélgetős vacsorákat tartani, ezért egy 8 személyes, lekerekített, márványlapos asztal kapott itt helyet. Az étkező különlegessége a több, mint 2 méter széles akvárium – ami bár a látványterven nem látszik, a valóságban tele van különlegesebbnél-különlegesebb vízi élőlényekkel. A kandalló étkező felőli oldalát vitrines szekrénynek építettük be. Látványtervezés: Kiss Zsuzsa Fanni.

Tervező: Antal Réka lakberendező

E-mail: hello@daiquiri.design

Telefon: +36-30 520-47-15

Antal Réka lakberendező