Az ügyfél letisztult stílusú, jól használható tereket, modern, korszerű megoldásokat, helytakarékos konyhai tárolást és kényelmes, jól használható étkezőt kért. Összességében jobb dinamikájú tereket, egy barátságos és meleg otthont. Végül pedig egy praktikus előszobát, ahol a cipők, kabátok állandó kerülgetése végleg megszűnhet. Korábban állandó problémát jelentett a rideg és rossz elrendezésű konyha. A konyhaszekrények az ablaksor alatt helyezkedtek el, a felső szekrénynek alig volt falfelület és a munkapult is túl alacsony volt. A bejárat melletti sarokban lévő pöttöm, ötszögletű kamra a fura alakja miatt szinte pakolhatatlan volt.

Az előszobában hiába volt egy beépített szekrény, a cipőknek és a kabátoknak mégsem jutott elég hely. A szekrény melletti állófogas is mindig roskadásig tele volt. A teljes konyha-étkező-előszoba terét újra kellett gondolni, a problémák megoldásához pedig drasztikus változásokra volt szükség! Az előszoba és a kamra közötti falakat teljesen elbontottuk, mert nemcsak, hogy elzárták a beáramló fényt, de elég falfelületet sem biztosítottak a tárolásra. Az étkezőt az eredeti konyha helyére, az ablaksor alá tettem, mely a lécpaddal nemcsak nagyon modern hatású, de vastag, levehető párnáival kényelmes is. A túlfuttatott lécezés a pad alatt és mellett lévő radiátorokat is takarja, mégsem akadályozza a meleg levegő áramlását. A konyha a bejárattal szemben lévő falra került és még a nagyon vágyott, kényelmes szigetnek is bőven jutott hely.

A fürdőszoba újragondolásakor nem hagyhattam figyelmen kívül a szomszédos gépészeti helyiséget, amely egyben a mosókonyha is. Itt ugyanis problémát jelentett a mosó- és szárítógépekhez való hozzáférés elsősorban a helyiség fura alakjából adódóan. A falak újrahúzásakor ezt is figyelembe kellett venni. A tulajdonosok duplamosdót, kád helyett zuhanyzót és kényelmesebb mosókonyhai helyiséget kértek. A 20 éve épült családi ház főhálója is új designt kapott. A legnagyobb probléma itt a tárolás volt, ezért a lehető legtöbb gardróbszekrényt terveztem be, a szoba mégsem veszített tágasságából. 
Nem mellesleg ide került át a fürdőbe vezető új ajtó, amely ezzel a szülők privát fürdőszobájává vált.
Érdekesség: az éjjeliszekrény egyben fiók is! Ilyen lakberendezői trükkökre is szükség van ahhoz, hogy az ügyfél minden kívánsága maradéktalanul teljesüljön!

Fotók: Tamási Viktória

HG Home logo

HGHome - Halász Gabriella lakberendező

www.hghome.hu

Telefon: +36 20 466 8203

Halász Gabriella lakberendező - HG Home
Halász Gabriella lakberendező