A tehetséges fiatalokból álló Little Brick Stúdió által tervezett modern és lenyűgöző otthon büszkén áll a Moorooduc-síkság felett. Az ingatlan lélegzetelállító megjelenésével ötvözi a természetes adottságokat a luxus elvárásaival. A kétszintes kialakítású otthon egy lejtős telken helyezkedik el. Ben Mulholland, a Little Brick Stúdió munkatársa hangsúlyozza annak fontosságát, hogy a ház illeszkedjen a városrészbe és egyben a természettel is egységes legyen.

Ausztrál családi ház

Ezt a fémkeretes nyílászárók és a faburkolatok egységes alkalmazásával érték el. A terület kialakításánál őshonos fűféléket és növényeket telepítettek, hangsúlyt fektetve a meglévő fák megőrzésére. Így ezeket az építés során sem kellett kivágni. A feltöltött rézsü mellett jó kis geg a piros gyerekcsúszda. 

Hajópadló burkolat nappaliban

A belső tereket szemlélve az otthon kifinomult színpalettával és természetes anyagokkal büszkélkedhet, amelyek textúrát és melegséget adnak az enteriőröknek. A tölgyfa padló és a parázsfogó ovális fém lemez érdekessé teszi a nappalit, amelyet egy függesztett kandalló emel ki. A konyha ötvözi a szintén fa díszítőelemeket az elegáns szürke szekrényekkel, amelyek középpontjában a reggeliző bár szigete áll. Oldalfalak helyett mennyezetig érő üvegfalakon keresztül nyílik kilátás a fás síkságra. 

A fő hálószoba fényűző megjelenésével a privát zóna kiemelt helyszíne tölgyfa padlóval, olvasósarokkal, valamint a teljes magasságú ablak mellett egy szabadon álló káddal szerelt fürdőszobával. Az ablakok jól megtervezett elhelyezése lehetővé teszi a zavartalan kilátást a völgyre és a fák lombjaira. 

Nagy szürke L-alakú kanapé

Tömörfa étkezőasztal

Minimál konyhabútor

Natúr fa és szürke felületek ausztrál lakberendezés

A fő hálószoba és ablaka

Nagy dupla mosdós fürdőszoba

Szürke burkolatos fürdőszoba

Aki rendszeresen néz lakberendezési magazinokat, egy idő után már könnyedén felismeri azokat a jellegzetes részleteket, ami alapján szinte kitalálható, hogy körülbelül melyik országban járunk. Ausztrália is ilyen, pontosabban egy újépítésű ausztrál otthon. A belső terek szellősek és talán kicsit nagyobbak is, mint amennyire szükség lenne. Az egyes zónák is távolabb vannak egymástól. A szőnyegek kisebb területet fednek le, mint várnánk, sokkal több látszódik a burkolatokból. A dekoráció visszafogottabb, színből is kevesebbet látunk. A kortás designt is vegytisztán alkalmazzák. Fotó: Luke Boyle.

A ház hátsó oldala

Még több lakberendezés és otthon Ausztráliából a Lakberinfón.