Egy régi mezőgazdasági célra használt pajta lakóépületté való átépítése ma már nem meglepő, de ebben a konkrét projektben a svéd tervezők igencsak kitettek magukért. Sikerült egy merész és hihetetlenül lenyűgöző otthont létrehozniuk az elegáns városi loft terek stílusában. A tervezési koncepció meghatározó elemei a stílusos modern bútorok és világítási elemek voltak, melyek az este készült fotókon láthatók csak igazán. De nézzük meg részletesebben is! 

Felújított régi pajtaépület

A leginkább szembeötlő részlet az oldalsó magas tartógerendák, amik az épület stabilitásáért felelnek. A külső fekete szín a mennyezeten is folytatódik, itt nagy felületet kellett újra cserélni. A padló teljes felületen szürke csiszolt beton, ami jó választás, hiszen könnyen tisztítható és semleges.  

Skandináv pajtaépület

A pajta minden részletében megfelel egy lakóház komfortjának. Lakberendezés szempontjából a modern és az ipari stílusú bútorokat és kiegészítőket részesítették előnyben. A színvilág skandinávos, nincsenek hivalkodó árnyalatok, minden a természetességről és a minőségről szól. 

Csiszolt beton padló

A nagy légtér arányaihoz jól illenek a nagy függeszték lámpák, a méretes falikép, a termetes padlóvázák és a széles fémszerkezetű lépcső. 

Könnyed függöny a teraszajtó előtt

Óriási konyhasziet a pajtában

A konyha egyik része egy hatalmas sziget, a többi alacsony szerkény a fal mellett található, de felső szekrények nem illettek volna a loftos stílushoz. 

Kandalló, fémkeretes fatároló és daybed

A rendkívüli kandallóban sok fát el lehet tüzelni a hideg hónapokban, így egy nagy fatárolót is érdemes volt itt elhelyezni. Fémkeretes váza és a sok fa önmagában is dekorelem. 

A konyhaszekrény kialakítása

Közösségi tér a pajta emeletén

Az emelet egy közösségi tér kanapéval, olvasási lehetőséggel, tv-vel, étkezővel. A mennyezetet támasztó gerendák rendkívül látványosak itt fenn is. 

Egyszerű skandináv hálószoba lakberendezés

Friss faburkolat a tetőtérben

Függőágy beltérben

Szürke hálószoba design

Tömörfa mosdópult

A pajtában több fürdőszoba is található, lehet zuhanyozni és van térben álló fürdőkád is. 

Étkező fedett terasz alatt

A teraszon étkező és pihenő garnitúra is található. A hatalmas kövek látványa különlegesség teszi a kertet. 

Üvegház, télikert kör alakú

Az épülethez egy télikert is tartozik, amit úgy rendeztek be, hogy itt vendégeket lehessen fogadni jó beszélgetésekhez, közös kávézáshoz. A megfelelő hőmérsékletről egy fatüzelésű kályha gondoskodik. 

Üvegház indusztriális berendezése

Ha pedig leszáll az este, a nappali is szép pajta egy új arcát mutatja meg, a nem mindennapi világítással. A csodás fényekről változatos eszközök gondoskodnak. A függesztéklámpákon az asztali lámpánkon át bevetették a kültéri led szalagokat és a gyertyák fényét is. 

Zseniális hangulatvilágítás pajtában

Moduláris kanapé egymás felé fordítva

Fő dekorelem a kandalló

Világítás az eeletes sárgás fénnyel

Csodás dekorvilágítás az étkezőben

Ledvlágítás az eresz alatt

Lounge garnitúra az épített teraszon

Gyertya dekoráció kültéri étkezőasztalon

Kádas fürdőszoba fekete szaniterekkel

Pajtaépület Svédország

Ha tetszett ez a projekt, akkor nézd meg ezt a felújított pajtaépületet is a Lakberinfón!