Mivel a tervezők a 36 m2-es alapterületnek köszönhetően csak korlátozott lehetőségekben gondolkodhattak, így a jól bevált klasszikus módszereket alkalmazták a lakberendezésnél. Ez a kis lakás Göteborgban található, de az elvek jól használhatók bármely magyarországi tetőtéri lakás esetén is. 

Világos tetőtéri lakás

Világos konyha tetőtérbe

Az elsődleges cél a természetes fény beengedése. A tetőablakokon keresztül bőségesen jut be, így nagyon árnyékolóra vagy vastagabb függönyre sincs szükség. A fehér falak tovább világosítják a tereket, bár ez mondjuk a skandináv lakásoknál szinte alapkövetelmény. Ennél a lakásnál a padló is nagyon világos a hajópadló nagyon szép és természetes jelleget ad a többfunkciós térnek. 

Egyszerű étkezőgarnitúra

Fehér szőnyeg nappaliba

A világos színek és leginkább a pasztell árnyakatok könnyed és légies hatást eredményeznek, ami kis lakás esetében rendkívül előnyös. Ezekkel a színekkel kevésbé érzékeljük kicsinek a területet. 

Hajópadló burkolat a nappaliba

Ilyenkor kerülni kell a robusztus bútorok alkalmazását és kisebb darabokat kell vásárolni. Természetesen a konyhabútor sem akart kilógni a sorból. Hangsúlyos lett volna egy kontrasztos színnel és megbillentette volna az egyensúlyt. 

Tetőtéri ablak árnyékoló nélkül

Világoskék kanapé pasztell színben

A faliképeket is tudatosan válogatták össze. A képek között van olyan, amin a kanapé kékje visszatér, de összességében minden kép a pasztell rendszerbe illeszthető. 

Skandináv stílusú hálószoba

A hálószoba hozza a skandinávos egyszerűséget, de itt semmi sem megy a kényelem rovására. A matrac kiváló minőségű és a textilek is természetes anyagúak. A zsúfoltság elkerülése ennél a kisebb helyiségnél még fontosabb volt. Azért érdemes kicsit szétnézni ebben a szobában. A képek natúr színű keretet kaptak, mert az ágytakaró is ilyen színű. Az éjjeliszekrényre egy fém designlámpa került, ami mellett akár olvasgatni is lehet. Az ágy túlsó oldalán pedig egy csokor virág. Az biztos, hogy felébredni is egészen más egy kis virágcsokor látványára és illatára. 

Ruhásszekrény a hálószobában

Hagyományos csempék svéd fürdőszobában