Az Anna Maria Sokolowska Architektura stúdió egy fiatal pár részére rendezett be egy újépítésű lakást Varsóban. Az elképzelések között világos fafelületek szerepeltek, színek helyett inkább fekete és fehér kontrasztok, amiben fellelhető némi játékosság. 

Sötét padló és szürke falszín

A nappali, a konyha és az étkező egy légtérben található. Azonnal feltűnik a fekete padló, amin minden világos bútor, szőnyeg és állólámpa kétségtelenül kontrasztba kerül. Mindezt a nappali középszürke fala enyhíti. A teljesen minimál megjelenésű konyha natúr fa dekoros borítást kapott. A falhoz kapcsolódó félsziget reggelizőként is funkcionál, mellette pedig a kényelmesebb négyszemélyes étkező. A főzőlap szintén a félszigeten található, így a páraelszívót is efölé kellett betervezni. 

Fadekoros konyhabútor

A fekete padlóhoz fehér és szürke hatszögletű lapok kapcsolódnak, ami a burkolók számára is egy igazi kihívás. Nagyon szép megoldás a konyhával megegyező színű, mennyezetig érő dekorlapok használata a tapétaajtó körül. Mellette a tükör, mélységet ad a térnek. A falra erősített feketére festett fém polcrendszer a nappali része, a TV is ide került. 

Szürke falszín fehér képekkel

A fekete és fehér kontrasztot és a szürke egyeduralmát egy csipetnyi színnel oldották. A rosegold lámpabúrák is nagyon jó választásnak tűnnek. 

Reggelizőpult és étkezőasztal egymásnak tolva

Fehér konyhapult és fehér konyhai csaptelep

A konyha a minimál design jegyében született. A fogantyúk nem teljesen rejtettek, de nem is hangsúlyosak. A fehér kvar pulthoz elegáns kiegészítő a fehér csaptelep. A hatszögletű konyhacsempe pedig a padlón is látható nagy méretű hatszögletű lapokkal van teljes egységben. 

Hatszögletű padlólap és fekete parketta

A tapétaajtó ötlete remek volt, mert így semmilyen ajtókeret nem töri meg az egységes megjelenést és minden egy síkban található. Az egészen sötétzöld szín az előszobában és a franciaágy kárpitján tér vissza. A hálóban a városi dzsungel hangulatról egy Cole&Son tapéta gondoskodik 

Cole and Son pálmaleveles tapéta

Kis méretű íróasztal szekrény mellé

A szekrény és fal közé egy kis asztal is elhelyezett a tervező, ahol akár egy laptoppal is el lehet vonulni. 

Tóp és krémszínű falicsempe

A fördőben a tóp és krém színek nyugalmat árasztó egysége fogad minket. A fürdő érdekessége, hogy a csempe feletti területen körben tükrök találhatók, amivel érdekes vizuális hatást értek el.  

Fürdőszobai bútor széles tükörrel

Hatalmas tükörfelületek a fürdőszobában