Az egykori víkendház teljes átalakuláson ment keresztül, mire elnyerte mai formáját. A fantasztikus természeti környezetben lévő épületből páratlan panoráma nyílik az egész Dunakanyarra.

A hagyományos A-frame formájú nyeregtetős ház erősen lelakott volt, így a tulajdonosok alapos felújításba és átalakításokba kezdtek. Munkájukat Pascal Rita lakberendező, a Pascal Home Design tulajdonosa segítette. A tulajdonosokkal karöltve alakultak az elképzelések, és mivel hamar megtalálták a közös hangot a leendő bohó stílus ötlete is hamar a választható lehetőségek listájára került. Az átalakítás nem volt könnyű, hiszen a megvásárolt épületnek gyakorlatilag csak a falai maradtak meg. A tetőt teljes egészében cserélni kellett, néhány válaszfalat is és az elhasznált nyílászárók helyére is újakat kellett rendelni. A házba új fűtési rendszer került, szigetelést és új burkolatokat kaptak a falak. A fürdőszoba és a konyha minden részletében megújult.

A megvalósítást natúr színekkel és természetes anyagú bútorokkal, lakberendezési kiegészítőkkel képzelték el. A másodlagos cél az volt, hogy kész állapotában a ház tökéletesen illeszkedjen a csodálatos természeti környezethez. Külön kérés volt, hogy a benti komfortot egy kisebb kültéri wellness tegye majd még kellemesebbé, mégpedig egy szauna és egy látványos fürdődézsa kialakításával. 

„A boho-stílus már hazánkban is nagyon trendi, sőt, a kiegészítőkhöz egész könnyen hozzá lehet jutni. A nehézség mégis abban rejlik, hogy a kiválasztott sok-sok kiegészítő ne csak stílusával, de funkcionálisan is beilleszkedjen a környezetbe” – meséli Pascal Rita. A nappaliban látható sokféleség, a picit zsúfolt, de nagyon meleg és otthonos atmoszféra a stílus sajátja. A konyhában és a fürdőszobában a vintage jegyek is előtérbe kerültek, utóbbinál a régi varrógép és a régi bekeretezett plakátok formájában. A Zebegény felett húzódó domboldalon található házikó fő attrakciója mégiscsak a fűthető dézsafürdő, melyet természetesen télen is lehet használni. A kis ház jelenleg bérelhető, és biztos, hogy minden vendéget elvarázsol a hely csodálatos harmóniája és nemcsak télen, de a többi három évszakban is. Fotók: Brandhuber György. 

 

Pascal Home Design logo

www.pascalhomedesign.hu

Telefon: +36 (70) 941 2570