A lengyelországi D-Zone Stúdiót határozottan a tehetséges varázslók közé sorolhatjuk. Tervezőik nem csak a nőies finomságokat hozták felszínre, de praktikus megoldásokat is alkalmaztak. A tulajdonos egy tanárnő, akinek ez az alapterület tökéletesen megfelelt. Mivel hosszabb távon szeretne ebben a lakásban élni, úgy gondolta, hogy lakberendezőket hív segítségül, hogy modern, elegáns és élhető otthont akothassanak számára, ahová egy leendő pár is szívesen beköltözne. 

Fotelek és egyedi nappali bútor

Egy nagy térben találjuk a nappalit a konyhát és az étkezőt is. Mindenképpen szót kell ejtenünk a nagy nappali bútorról, ami teljesen egyedi tervek alapján készült profi asztalosok keze munkája nyomán. Mivel a tévé mérete adott volt, így könnyen lehetett szekrényt tervezni. A tévé így nem foglalt el egy külön falfelületet. A szekrény ezen kívül gardróbként is funkcionál, miközben megőrzi nappalibútoros jellegét. A konyhabútor fogantyú nélküli kialakítása és az ajtók kiosztása is szinkronban van a nappalival, így ezzel is egységes megjelenés alakult ki. 

Egyedi tervezésű modern konyha

A nőies lakberendezés jegyeire a halvány rózsaszín étkezőszékek az élénkebb rózsaszín bársony puff és a sárgaréz kiegészítők is ráerősítenek. A nappali méretének köszönhetően jutott hely itt két nagy fotelnek, egy márványlapos dohányzóasztalnak és egy tükrökkel borított glamour stílusú lerakóasztalnak, vagy szervizasztalnak is. 

Halványrózsaszínű étkezőfotel

Ezek a részletek mind az eleganciát erősítik, miközben mértékletesek is, ezzel igazodva a panellakás milliőhöz. 

Kanapé rózsaszínű párnákkal

A kétszemélyes kanapét bársony párnák dísztik, a felette lévő képek arany színű ecsetvonásai pedig a dohányzóasztal réz lábaival és a mennyezeti lámpával adnak egységes hatást. 

Arany színű lámpa és arany színű festmény

Réz lábú dohányzóasztal

A hálószoba berendezésénél is a meglévő színpaletta folytatódik, ahol az ágy felette egy geometriai mintás tapéta lett a meghatározó két könnyed gömb lámpával. A nappaliban és a hálószobában árnyékolók helyett vastag sötétítőfüggönyök gondokodnak a fényzárásról. 

Hálószoba gemetrikus mintás tapétával

Bár a modern lakberendezében már ritka a fürdőszoai burkolatok esetében a kotrasztos bordűrök használata, a kis méretű hatszögletű lapok még bőven beleférnek az elfogadható tartományba. 

Hatszögletű dekorcsempe a fürdőszobában

A viszonylag kis alapterületet óriási tükör duplázza. A zuhanyzós fürdőkád nagy méretű esőztető fejzuhanyz kapott. A kifröccsenő vízcseppeket egy üveg kádparaván tartja féken. Ötletes megoldás a szintén egyedi tervezésű fürdőszobai bútor, amit egy keskeny lerakópolccal is megtoldottak. 

Zuhanyzós fürdőszoba nagy tárolószekrényekkel

Fotók: Tom Kurek.