A kurzus alcíme: Lakásból Otthont, ez az, amit nem tanítanak az iskolában, pedig mindenkinek szüksége van rá a harmonikus környezet megteremtéséhez, ami körülveszi otthonában. A tanfolyamot azoknak ajánljuk, akik kíváncsiak az otthon formálás műhelytitkaira és kreatív, a gyakorlatban is alkalmazható ötleteket szeretnének kapni. A kurzus tematikája nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a szakszerű berendezési elveken, berendezési stílusokon túlmenően naprakész megvalósítási és anyagbeszerzési forrásokat is megosszuk a résztvevőkkel. Az órák során gyakorlati feladatok segítenek abban, hogy a kurzus elvégzése után mindenki - ízlésének és egyéniségének megfelelően - olyan döntéseket tudjon hozni, amely segíti a kényelmes, praktikus és esztétikus térformálásban. Berendezési műhelytitkok • Praktikus és esztétikus otthont teremtés • Hasznosítható és kreatív ötletek • Stílus- és gyakorlati ismeretek

Témáink:

Térszervezés - Terek és funkciók - Egyterű lakások és garzonok térkihasználása
Színek - Színek szimbolikája - A többfunkciós gyerekszoba tervezési szempontjai
Fények - A helyes lakás világítás alapelvei - Nappali, mint a családi élet színtere
Konyha, Kamra, Étkező - Praktikus szempontok, anyagok, stílusok
Hogyan bánjunk a textilekkel - A hálószoba intimitása - Függöny, árnyékoló, tapéta, kárpit stílusok
Fürdőszoba és Wellnes - Hangulatok, burkolatok, szaniterek
Tárolóhelyek - Tetőtér, galéria, gardrób és otthoni munkahely - Praktikák: fa, gipszkarton, lépcső megoldások
Egzotikus Enteriőr- Kilim, szőnyeg - Feng shui
Mediterrán és Kert- Parasztházak, nyaralók - Funkciók, ötletek, dekorációk

A képzés célja hogy a szakszerű berendezési elveken, berendezési stílusokon túlmenően a naprakész gyakorlati információkat (megvalósítási és anyagbeszerzési forrásokat) is megosszuk a résztvevőkkel. Fontosnak tartjuk, hogy az egyéni problémákat megoldjuk, a bizonytalanságokat eloszlassuk. Interaktív óráink során (rajztudást nem igénylő) kreatív és elgondolkodtató feladatok segítenek abban, hogy az elhangzottakat a gyakorlatban is alkalmazni tudjuk. Célunk, hogy a kurzus elvégzése után mindenki - ízlésének és egyéniségének megfelelően - hasznosítani tudja tudását otthona kényelmes, praktikus, esztétikus és harmonikus kialakításában.

A kurzus díja: 19,500 forint/hétvége. Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ

Az oktatás időtartama: Május 24-én szombaton és 25-én vasárnap reggel 10-től délután kb. 4.30-ig. Az órákat másfél óránként 10 perces szünetek törik meg. A beiratkozott hallgatók részletes tájékoztatót kapnak a kurzus időbeosztásáról. A résztvevők minden témáról összefoglaló anyagot kapnak e-mailben a kurzus végén. Hallgatóink a tanfolyam elvégzéséről oklevelet kapnak.

Érdeklődés / jelentkezés:
Molnár Eszter (okleveles lakberendező, antropológus)
Mobil: 06 20 343 2440

Egyéb tudnivalók: A tanfolyam elvégzéséhez nem szükséges rajztudás, vagy egyéb előképzettség. Nem tanítunk ábrázoló geometriát, grafikai tervezést, épületszerkezettant. A tanfolyamon való részvételre névre szóló ajándékutalványt lehet rendelni.