A tanulmányi időszak elején még úgy gondolta, csak hobbi szinten foglalkozik majd a lakberendezéssel, de az idő haladtával sorra kreatívan oldotta meg a feladatokat, egyre inkább ráérzett a lakberendezési stílusokra, és a tervezés örömére.

Igaz Bernadett lakberendezőTanfolyamvégi leadott szakdolgozatában visszatükröződött mindaz a körültekintően és örömmel végzett munka, ami már a kezdetektől fogva jellemezte őt. Két év intenzív tanulás után kialakult benne egy egyedi  tervezői látásmód, komplexen gondolkodott és határozott elképzelései voltak a rá váró feladatokat illetően.

Kitartó munkájának meg is lett az eredménye: a szakma képviselőiből álló zsűri döntése alapján elnyerte Az évfolyam legjobb szakdolgozata címet, amivel a Lakberendezők Országos Szövetsége pártoló tagjává válhatott.

Bernadett kedves, jó kommunikációs készséggel megáldott, vidám, mosolygós személyiség, aki  könnyen teremt kapcsolatot az emberekkel. Ezek mind-mind elengedhetetlen jellemvonások, ha valaki új hivatást választ, kivált, ha emberekkel szeretne foglalkozni. Lakberendezőként mások életterének, otthonának a megtervezése a feladatuk. A sikeres megbízás és együttműködés egyik alappillére a tervező és megrendelő között kialakuló bizalom, és a jó munkakapcsolat.

A Stílusház Lakberendező Iskola hosszú, két és fél éves képzési ideje nem csak a tervezővé válást segíti, de elegendő arra is, hogy a diákok megismerjék egymást és életre szóló barátságok, vagy akár munkakapcsolatok is kialakuljanak. Bernadettel is így történt: tanulmányai során olyan barátnőre tett szert, akivel nemrégiben megalapították közös lakberendezési vállalkozásukat: a LaKKör Interior Design-t, és első közös munkájukat már el is készítették.

Néhány vázlat a vizsgamunkából:

Színezett alaprajz

Burkolatterv Igaz Bernadett

Emeleti látványterv burkolatkiosztás

Stílustervek

Konyha falnézet látványterv

Toszkán stílus látványterv

Modern konyha látványterv

Fürdőszoba egypontos perspektíva

Japán stílusú szoba

Japán stílusú szoba