Egykettő Borbisztró és Sörsöntés

A klasszicista épületszerkezetet és az utca fronti elhelyezkedés adta lehetőségeket úgy használtuk ki, hogy ötvöztük a sajátos bisztró elemeket és a könnyed, humoros belsőépítészeti megoldásokat. A megrendelői koncepciónak megfelelően egy természetes, naturális hangulatú bisztrót terveztünk. Hangsúlyt kaptak a rusztikus elemek, a fa felületek, a fa padló, a fa asztalok és székek. A galéria a földszinti hangulattal egységes, mégis kontrasztos hatásra törekszik, hiszen az acél korlát és a tükrös felületek fémes, modern hatást keltenek.

A bisztró hangulatot a rengeteg kézzel írott tábla festés adja. Gyakorlatilag minden fal felület festett, borhoz és sörhöz kapcsolódó egyedi, tematikus szövegekkel futtatva. A LED világítás az este hangulatához igazodva színben variálható, erősségében szabályozható, külön egységenként a pultban, a földszinten és az emeleten. A pult eredeti szerkezetét meghagytuk, a fekete szín beleolvasztja a környezetbe, s így az egyedi hangulatvilágítás még hangsúlyosabbá válik.

Egykettő Borbisztró és Sörsöntés pult

Egykettő Borbisztró és Sörsöntés led világítás

Egykettő Borbisztró és Sörsöntés galéria

Egykettő Borbisztró és Sörsöntés egyedi székek

Egykettő régi szódásüveg

Egykettő Borbisztró és Sörsöntés ülőhelyek

Egykettő Sörsöntés boxok

Egykettő Borbisztró és Sörsöntés emeleti galéria

Fröccsliget - Izgalmas zöld térélmény a belváros szívében

A megrendelői elképzelések alapján Ybl Miklós nagy múltú épületéből kellett egy új, igényes vendéglátó helyet terveznünk. Az épület teljes belső udvara macskakővel borított, középen márvány szökőkúttal, ahol jelenleg az udvarban irodaház működik. Ebből kellett egy olyan újszerű romkocsmát kialakítani, ami az igényes vendégek törzshelyévé válik.

Rendkívül sok kertészeti elemet, zöld felületet alkalmaztunk. Hatalmas élő fák és rengeteg virágláda került a térbe. A célunk az volt, hogy hangulatában megközelítse egy kert, egy liget érzetét, hangulatát. Két darab pult került a tér két hosszanti oldalára, az egyik kizárólag ital pultként üzemel, a másik a vendéglátás különböző igényeinek megfelelően büféasztallá is átalakítható. Négy lounge terület osztja meg a teret, amely mind külön dobogón álló pavilon. Az árnyékolást napvitorlákkal oldottuk meg.

Az Egykettő Fröccsliget másik különlegessége a ligetes kialakítás mellett a rengeteg krétával írható felület. A hat darab virágláda kétoldalas táblái és a ládák oldalsó fa felületein is végigfut a krétázható felület.

Egykettő Fröccsliget

Egykettő Fröccsliget napvitorla

Egykettő Fröccsliget lounge udvar

Egykettő Fröccsliget élő fa dekoráció

Egykettő Fröccsliget az Ybl palotában

Egykettő Fröccsliget Esti hangulatvilágítás

Egykettő Fröccsliget szökőkúttal

Egykettő Fröccsliget nyáron

"Örülünk, hogy Ádámra bíztuk az Egykettő Fröccsliget, Borbisztró és Sörsöntés teljes arculati és belsőépítészeti megtervezését. Maximálisan elégedettek vagyunk az eredménnyel! Biztosak vagyunk benne, hogy sikereinkhez az Ő szakértelme is nagyban hozzájárul."

Kusnyár Gábor, ügyvezető igazgató, Egykettő Fröccsliget, Borbisztró és Sörsöntés, Holló Dénes, ügyvezető igazgató, Egykettő Zenés Bisztrókocsma

Tervező: Szilas Ádám

Szilas Ádám

SZILAS ÁDÁM
VEZETŐ TERVEZŐ, CÉGVEZETŐ
Tel: + 36 20 969 9388

www.adamdesignstudio.hu