Muhly Angelika - belsőtér tervező - lakberendező

Tizenkét bankban eltöltött év után – mely idő alatt a kommunikációban, emberekkel való kapcsolattartásban, tárgyalás-technikában, szervezésben, és válságkezelés terén komoly gyakorlatra tett szert – Angelika úgy döntött, hogy újra iskolapadban fog ülni. A lakberendezőket képző intézmények közül a KREA Kortárs Művészeti iskolára esett a választása. A tanfolyami évek alatt próbált minél több információt, tudást magába szívni, a nemzetközi trendeket és a hazai piacot megismerni. Ezen évek alatt már részt vett – elsősorban ismerősei körében – több sikeres projektben, amely a gyakorlati oldalról is megismertették vele a lakberendező szakma rejtett örömeit és problémáit, izgalmát.

Az iskola elvégzése után egy naprakész és szerteágazó szakmai tapasztalat megszerzését tartotta fontosnak, így egy design bútorokat forgalmazó cégnél értékesítő, projekt managerként nézett szembe a kihívásokkal.  Az akkori feladatai elsősorban enteriőrtervezés volt magánszemélyek részére illetve szállodák, kávézók, éttermek bútortervének összeállítása, ilyen például a Hilton-Visegrád. A következő években tovább gyűjtötte a tapasztalatokat egy exkluzív lakástextil üzletben mint tervező-értékesítő. Feladatai között szerepelt enteriőrök, exteriőrök árnyékolása, lakástextilek helyének és stílusának megtervezése.  Az ügyfelekkel való  kapcsolattartáson kívül részt vett a varrodai munkálatok felügyeletében, és a szerelési folyamat levezénylésében is.  Mindkét hely igen nagy szakmai előrelépést jelentett Angelika számára, mely forma és színérzékenységét is tovább fejlesztette.

Mivel a munkája mellett egyre több megbízása akadt, ez arra az elhatározásra késztette, hogy 2011 elején saját cégében, önállóan dolgozzon, alkosson mint belsőtér-tervező és lakberendező.

„Az év pályakezdő lakberendezője 2011” pályázatára abból az indíttatásból jelentkezett, hogy a szakmai zsűritől megerősítést kapjon, valóban jó irányba tart és a neves lakberendezők közt a helye. A kollégáktól és a közönségtől kapott különdíj pedig egyértelmű visszajelzés, elismerés volt. Az eddig elkészült munkáiról készült képeket – egy profi fotós képei által – szeretnénk bemutatni olvasóinknak Angelika honlapján, a www.angelikamuhly.com oldalon. Három éve jelennek meg publikációi különböző lakberendezési magazinokban. Az állandó szakmai fejlődése azáltal is biztosított részére, hogy 2012-ben megválasztották a Lakberendezők Országos Szövetsége Ellenőrző Bizottsági tagjává.

Filozófiája:

Letisztultság, funkcionalitás, egységet alkotó terek, természeti ihletésű formák és  igényes, különleges anyagok használata. Minden térnek, anyagnak, színnek és formának hatása van az emberre. Ezen tényezők pszichológiai hatásait mindig figyelembe veszi a tervezés során. Kedveli a visszafogott színek harmóniáját egy kis tiszta, élénk színnel ötvözni a nyugodt harmóniát.

Néhány referencia munka:

Polgári lakásban modern konyha

Polgári lakás modern fürdőszobája

VII. kerületi nagypolgári lakás, irodából magánlakás kialakítása

Modern fekete és fehér konyhabútor

A konyha len alapú fél-fényáteresztő római rolója az erős napsugarakat közömbösíti.

Sötét lila hálószoba függöny

Egy villa konyha- és hálószobájának egyedi textiltervezése.

Mezzo Music Restaurant étterem

Mezzo Music Restaurant étterem

Mezzo Music Restaurant, a kerthelyiség légies gyarmati stílusa jól hozzáilleszthető a belső tér klasszikus vonalaihoz, kiegészítőként műszőr illetve mozaik imitációjú vinyl tapéta az oszlopokon, egyedi tervezésű padlószőnyeg és designerek nevével fémjelzett világítótestek.

Munkáin jól látható, hogy nem specializálódott egyetlen stílusra. Kifejezetten szereti a különböző stílusok megfelelő arányú keveredését vagy akár az ügyfél által kedvelt, meghatározott stílus jegyeit ötvözni a modern formákkal.

Lakberendezés franciás stílusban nappali

Lakberendezés franciás stílusban dohányzóasztal

Lakberendezés franciás stílusban dolgozószoba 
Egy V. kerületi bérház, modern formák keveredése egy kis párizsi hangulattal

Minden esetben a megrendelő életmódjára szabottan, vele együttműködésben tervezi meg az adott teret, hogy az egy jól használható, harmonikus, szerethető otthonná válhasson. Ha nem is az egész enteriőrben, de kiegészítőként előnyben részesíti a klasszikus, vagy kortárs designerek által tervezett bútordarabokat. Minden térnek szeret egyedi karaktert adni, akár egy egyedi tervezésű szőnyeggel, függönnyel, ágytakaróval, kiegészítővel, vagy akár egy kortárs képzőművészeti alkotással.

Nappali fényáteresztő függönnyel

Egy Duna-parti villa nappalijának egyedi textiltervezése. A selyem fényáteresztő függöny szövésében a Duna vizének hullámai köszönnek vissza, a két oldalra elkötött selyem sötétítő függöny a villa hangulatát híven tükrözi. A díszpárnák színe a Duna kékes-zöldes árnyalatát hozza be a térbe.

Muhly Angelika Budapesten, és az ország egész területén sőt akár külföldön - vagy Magyarországon élő külföldiek részére is - vállalja családi házak, lakások, irodák, üzletek, vendéglátóhelyek teljes körű belsőépítészeti tervezését, kivitelezését jól bevált szakemberekből álló csapatával. Hogy milyen élményekkel töltekezik a tervezőnő a mindennapokban? Az inspirációt utazások, különböző kultúrák megélése, megismerése adják.

Muhly Angelika - lakberendező

www.angelikamuhly.com 

Muhly Angelika lakberendező