Ebből kiindulva pedig igyekszem a már meglévő, és sokszor fix elképzelésekhez hozzáilleszteni a megfelelő térkialakítási lehetőségeket.

Egyedi konyhatervezés Biás Kata lakberendező

A munka végén a legfontosabb az „új lakók” elégedett bólintása és elégedettsége, mely az igények és lehetőségek pontos mérlegelésére, illetve az adott térhez szabott megoldások közös kivitelezésére vezethető vissza. Munkám egyfajta kíséret: ügyfeleim járnak egy úton, melyhez egy darabon bekapcsolódom annak érdekében, hogy olyan egyedi hangulatú otthonokban lakjanak, amely inspirálja őket nap, mint nap.

Otthonos étkező Biás Kata lakberendező

Keleti szőnyeg és előszobai komód - Biás Kata lakberendező

Eklektikus lakberendezés Biás Kata Interior

Ügyfeleim számára és számomra is a legfontosabb a közös tervezés, a lakás átalakításán való együttes munka. Az aprólékos, és közös gondolkodáson alapuló tervezés garancia arra, hogy a megvalósítás során észrevétlenül kialakul ügyfeleimben a megfelelő látásmód otthonukkal kapcsolatban. A lakberendezés nem misztérium, nem titok, hanem egyszerű kérdések tudatos végiggondolása. Más szavakkal: a harmóniára való törekvés ötvözése enteriőrépítő ötletekkel. A tőlem kapott inspirációs csomagban olyan szemléletformáló elemek vannak, amelyeknek köszönhetően ügyfeleim – a munka végeztével – nélkülem is képesek lesznek kisebb-nagyobb újításokat megvalósítani otthonuk stílusának megőrzése érdekében, anélkül hogy bármiféle kétségük lenne a végeredményt illetően.

Nem szeretem kidobni a réginek gondolt, de még használható bútorokat. Szükség esetén igyekszem azokat megfelelő szakiparossal felújíttatni, ezáltal egyedi jelleget kölcsönözni nekik. A régi bútordarabok felújítva, az új enteriőr koncepciójába illeszkedve, megtalálják helyüket a lakásban, – sőt mi több – újra az otthonok fénye lehet. A régi bútordarabok erősítik a személyes hangulatot, érzelmeket hoznak elő, így segítik, hogy az új stílust semmiképp se érezzük elidegenítőnek. Munkámat jól bejáratott szakembergárda segíti, melynek köszönhetően kiváló minőségben, mégis jutányos áron válnak megvalósíthatóvá a praktikus elképzelések.

Irodák, közösségi terek

Quadron iroda Biás Kata lakberendező

Quadron iroda Biás Kata lakberendező egyedi fal tervezése

5net informatika Biás Kata iroda tervezés

Integral vision irodatervezés Biás Kata

Integral vision irodatervezés Biás Kata

Integral vision irodatervezés Biás Kata közösségi terek

A lakberendezésről legtöbbünknek a „megfizethetetlenül-drága” jelző jut eszébe. Számomra és ügyfeleim számára nem, ugyanis a lakberendezési tanácsadás értelmezésemben nem azt jelenti, hogy a gépem mellől újabb és újabb átalakítási terveket készítek, míg az egyik talán betalál a megrendelőnél. Én nem így dolgozom. Munkám során szorosan együttműködöm az ügyféllel, így a sok közös tervezés, ötletelés során alakul ki, hogy mire is van valóban szükség. Így nem keveredünk tévútra, sok esetben időt és pénzt spórolunk meg. A személyre szabott árképzés során minden esetben figyelembe veszem megrendelőim jövedelmi viszonyait is.

Lakberendezés, Biás Kata lakberendező

Hálószoba erkéllyel Biás Kata lakberendező

Fali kerékpártároló tervezése Biás Kata lakberendező

Modern nappali Biás Kata lakberendező

Modern nappali Biás Kata lakberendező

  „Van az az érzés, amikor az ember megkér valakit, hogy segítsen valamiben, de aztán nem tetszik a kapott eredmény, és nem merjük megmondani... Ez az, ami nem fordulhat elő egy jó projektben, amire Kata garancia. A lakberendezés titka a hozzám hasonló laikusok számára egyértelműen az, hogy egy szakember hogyan tudja terelni a vevőt a jó irányba, nem átalakítva vagy befolyásolva annak ízlését, nem felülírva vágyait és álmait. A szaktudás mellett kell a ráérzés. A tapasztalat mellett kell az egyediség, a frissesség. Ha ez az összhang megvan, csak jó sülhet ki a dologból, és én ezt éreztem végig. Azt gondoltam a tervezés során: bármerre is megyünk, klassz lesz a végeredmény, és mindig sajnálhatom picit, hogy nem tudom meg, mi lett volna egy másik irányból. De egy percig sem volt kérdéses, hogy összehasonlíthatatlanul jobb lesz, mint egyedül csinálni.”

Balázs

„Szeretjük a házunkat kívül-belül. Belül igazán. Olyan, mint mi vagyunk. Kata segítségével vált igazi otthonunkká. Szerettük volna, ha sokáig jól érezzük magunkat benne, hiába változik közben a divat. Tudtuk, hogy nagyjából milyen színeket szeretnénk, milyen hangulatokat, melyik bútor jön velünk az előző lakásból, de a szürke falakba nehéz volt belelátni a végeredményt. Féltünk, hogyan fog összeállni egésszé. Katával közel egy évig dolgoztunk együtt, kezdve a falszínekkel, a burkolatokkal, majd a lámpatestek, bútorok, függönyök lázas keresésével folytattuk, végül a finomítás következett: képek, szőnyegek, kiegészítők.

Kata kedves határozottsággal állt ki olyan dolgok mellett, amelyekért utólag hálásak vagyunk (fürdőszobánk hármas díszítőcsíkjáért, a hálószoba csillárért). Többször segített Robit meggyőzni egy-egy meredekebbnek tűnő ötletről; így lett azóta a házigazda büszkesége a készíttetett ónémet étkezőasztal. Hihetetlen érzékkel talált rá színben tökéletesen harmonizáló kiegészítőkre: az előszoba szőnyegre vagy a hálószoba nagypárnákra, ami mellett mi laikusok simán elsétáltunk. Sokat segített összeszedettsége (e-mailben összefoglalta a következő lépéseket), lelkesedése és tájékozottsága (pl. mit hol lehet keresni a neten, a városban, stb). A legjobb az volt, hogy úgy kísért minket végig ezen a folyamaton, hogy ki is mozdított a megszokott választásainkból, de aztán – mivel ráérzett az igényeinkre és stílusunkra – végül megszerettük, és ma már Magunkénak érezzük.”

Ildi és Robi, Kispestről

Biás Kata Interior Biás Kata lakberendező

Biás Kata lakberendező

+36309559055

www.biaskata.hu

Biás Kata Interior