A konyha központi szerepe tovább fokozódik, a nappalival és az étkezővel szerves egységet alkotva válik a közösségi élet fontos színhelyévé. 
 Konyhabútor válogatás                        
Az aktuális lakberendezési trendek ennek megfelelően a konyhában is megjelennek, divat a skandináv, a vintage, az ipari és a 60-as évek stílusa, és előtérbe kerül az egyszerűség, a praktikusság és a környezettudatosság.

Bitay Andrea Maison BlogBitay Andrea (Maison blog) úgy látja, hogy a modern és a vintage stílus keveredése 2016-ban is nagyon népszerű marad. Igazán nyerő választás a skandináv egyszerűség néhány régies, karakteres darabbal kiegészítve. A színek idén a világos árnyalatok felé mozognak. Trendi a fehér, a pasztell és a szürke, valamint a fa, a metrócsempe és a cementlap, előtérbe kerül az újrahasznosítás és a környezettudatosság, mind az anyaghasználat, mind a szelektív szemétgyűjtés terén.

Hujber-Nagy Aletta HNA DesignHujber-Nagy Aletta (HNA Design) szerint egyre inkább a személyre szabott konyha a divat, így nincs olyan, hogy mintakonyha. A konyhák jellemzően a 60-as évek stílusában, minimalista és skandináv stílusban készülnek az egyszerűség és funkcionalitás jegyében. Továbbra is elmondható, hogy az új fehér a szürke, illetve a drámai hatású teljesen fekete, vagy a kontrasztos fekete-fehér konyhák is menőnek számítanak. Kedvelt színek a halványkék, a halványzöld, a sárga és a fehérített fa.


Csorba Anita lakberendezőCsorba Anita (Inspiraciok.hu) előrejelzése szerint 2016-ban az egyszerűség eleganciája hódít, minden letisztult, kézre álló és praktikus. Az elegancia nem a díszítésben, hanem a minőségi anyagokban, harmonikus színpárokban és gyönyörű formatervezésben nyilvánul meg. Egy kis fény, egy kis csillogás mindenkinek jól áll, ez alól a konyhánk sem lesz kivétel. Az ezüst, bronz és réz mellett az arany is megjelenik a kiegészítőkön, természetesen csak elegáns és visszafogott formában.

Harsányi Gábor Lakberinfo főszerkesztőHarsányi Gábor (Lakberinfo.hu) meglátása szerint a 2016-os konyhatrendek az utóbbi években megerősödött minimál, vintage és ipari alaphangulatra építenek. Konyhabútor fronton a puha, visszafogott színek lesznek jelen. Bár a fehér még mindig dominál, változataira a kevésbé fényes felület lesz jellemző. Mivel a lakberendezésben a konyha a nappalival tud a leginkább összeolvadni, így nem ritka, hogy a konyhai gépek nagy elemeit elrejtik. A beépített modern konyhai gépek, gőzsütők és kávéfőzők mellett egyre népszerűbbek a beépített borhűtők, illetve a mobilok, tabletek töltésére alkalmas állomások, dokkolók.

Konyhabútor sok fiókkal

Leicht konyhabútor világított fiók

Válogatás a Lakberinfo.hu Partnereinek 2016-os konyhabútor választékából:

Febal konyhabútor Bono Design Budapest

 Colombini konyahabútor, forgalmazza a Bono Design:  www.bonodesign.hu

Home Cucine konyhabútor Admiral konyhastúdió

 Home Cucuine konyhabútor, forgalmazza az Admiral Konyhastúdió: www.admiralstudio.hu

Sykora konyhabútor THDESIGN

 Sykora konyhabútor, forgalmazza a THDESIGN: www.thdesign.hu

Varenna Konyhabútor Baltex Home

Varenna konyhabútor, forgalmazza a Baltex Home