Sonos ONE SL applikáció
SONOS ONE SL

Szerkesztőségünknek most lehetősége nyílt arra, hogy a mindennapi használatban lévő, a kellemes háttérzenét nyújtó hangszóróit ideiglenesen Sonos termékekre cserélje. A teszt idejére két hófehér Sonos One SL hangszórót vettünk át, illetve egy Beam hangprojektort csatlakoztattunk egy smart tv-re. Az élmény nem maradt el. 

Sonos ONE SL hangszóró

A Sonos rendszerekben gondolkodik, de az eszközök külön-külön is működtethetők. Mivel a hangszórókat az okostelefonunkról vezéreltük, a kicsomagolást és üzembe helyezést követően első lépésként a Sonos applikációt telepítettük. Itt az áttekinthető kezelőfelületen minden információt megkapunk, és csak lépésről-lépésre kell az összehangolást elvégeznünk. Fontos tudnunk, hogy a rendszer zökkenőmentes üzemeltetéséhez megfelelő erősségű wifi jelre van szükségünk. 

A Sonos rendszerhez alapvetően több felhasználó is csatlakozhat, és akár a többszobás felhasználói lehetőségre is nyitott. Az első felhasználó létrehozza a rendszert, kialakítja a szobákat, beállítja a hangszórókat, majd a többi felhasználó a saját Sonos fiókjával csatlakozik a kialakított rendszerhez. Így például a felnőttek a konyhában főzés közben mást hallgathatnak, mint a gyerekek a saját szobájukban játék közben.

Sonos ONE SL dinamikus hangzás

A legnagyobb meglepetés természetesen akkor ér minket, amikor a telefonunk gombján, vagy a hangszórók tetején található érintőfelületen elkezdjük hangosítani a készüléket. Mi a két Sonos One SL-t sztereó változatban installáltuk, és egészen meglepő erő áradt ki a viszonylag kisméretű hangszórókból. A szobát teljesen betölti a tiszta hangzás, a mély is nagyon korrekten szól. Ez a teljesítmény jóval nagyobb helyiségekben is megállja a helyét. Ez a hangszóró fehérben és feketében kapható. A két alapszín az otthoni színekhez is jól igazítható, bár kétségtelen, hogy a fehér egy igazán elegáns designeleme lehet egy otthonnak vagy egy irodának, üzletnek. 

Sonos ONE SL fekete

A Sonos Beam, vagyis a „gerenda” fantázianevű nagy teljesítményű hangprojektort a televízióhoz csatlakoztattuk. Már meglévő hangfalainkhoz is hozzárendelhetjük kiegészítőként, illetve a Beamhez további Sonos hangeszközök is vásárolhatók. A 65 cm hosszú, mindkét végén finoman lekerekített készülék pontosan befér a képernyő alá, de falra is felszerelhető.

Sonos Beam hangprojektor

A tervezők nemcsak a remek hangzásra, de a karakteres és igényes megjelenésre is gondoltak. A márkanév csak egészen halványan jelenik meg, a designt nem töri meg, a lakásbelsőkben is finoman rejtőzködve végzi a munkáját. A Beam számos beállítási lehetősége mellett figyelemre méltó a beszédkiemelő funkció, illetve az éjszakai üzemmód csendes, másokat nem zavaró változata. 

Sonos Beam fehér

Sonos Beam fehér színbenSONOS BEAM

A tapasztalataink alapján a tiszta hangzásra érzékeny kollégáink is elégedettek voltak a Sonos hangélménnyel, és lágy lekerekített formája nagyon szerethetővé teszi a Sonos One SL-t és a Beamet is. Érdemes követnünk a Sonos termékek új generációinak megjelenését is, mert segítségükkel egy kényelmes többszobás, vezeték nélküli hangrendszer építhető ki otthonunkban. 

A Sonos termékek elérhetők a budapesti Mammutban található Media Marktban, az Extreme Digital üzleteiben, valamint a Media Markt, az Alza és Mall webáruházaiban.

Magyar nyelvű információk minden termékről: learn.sonos.com/hu/