A Construma - építőipar, a Hungarotherm -  épületgépészet, a Reneo - megújuló energiák kiállítások alkotta csokor április 15-19. között várja a látogatókat a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Construma kiállítás 2015 Hungexpo

Construma 2014 kiállítás építőipari

Otthon Design kiállítás 2015

A ház alapjainak lerakásától, a lakberendezésen át a kerttervezésig mindent megtalálnak egy helyen.
Az OTTHONDesign kiállítás felöleli az otthonteremtés teljes témakörét: bútor (konyhabútor gyártók), konyhatechnológia/háztartási nagygépek, fürdőszoba & wellness, kandalló, burkolatok, világítástechnika.  A design legújabb trendjei a kerttervezés, kertépítés témakörének látványos bemutatkozásával, kerti bútorokkal együtt a lakás külső-belső kialakításához ad teljes kínálatot.

Ravak stand az Otthon Design kiállításon

A 2015-ös kiállítás már két pavilonban várja majd a látogatókat. A kiállítók újdonságaik felvonultatása mellett megtekinthetik a Jövő konyhája pályázat nyerteseinek makettjeit, lesz 3D fürdőszobatervezés is.
Elmaradhatatlan része a kiállításnak az OTTHONDesign Top Tipp ingyenes lakberendezési tanácsadás, látogatóink a kiállítás néhány kiemelt pontján rapid-randi szerűen találkozhatnak lakberendezőkkel, akik szakértő segítséget nyújtanak a lakásbelső kialakításához.

Andante stand az Otthon Design kiállításon

Cata páraelszívók az Otthon Design kiállításon

Antik Centrum az Otthon Design kiállításon

Konhybaútorok az Otthon Design kiállításon

Palazzani az Otthon Design Kiállításon

A Lakberendezők Országos Szövetsége ezúttal egy fiatal pár lakását mutatja majd be a standján. A fiatalos, mai otthonon keresztül a régi értékekre, népi vonulatra szeretnék felhívni az emberek figyelmét. A zöld fal, természetes kő, fa felületek találkoznak üvegpadlóval, csipkés álmennyezettel, modern magyar népi motívumokkal és mozgó szövettel, hightech technikával. A színvilágot meghatározza az idei Év színe a Marsala. A vöröses lila színnel párosul a fekete, pezsgő ezüst és a púder rózsaszín. Az anyagok között - a csipke, rozsdás lemez, bőr, üveg, szőr – nemes anyagok, különleges párosításban jelennek meg.

ÚJDONSÁG - DOWNLOAD DESIGN BEMUTATÓ A KIÁLLÍTÁSON

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Bútorszövetség és a Hungexpo együttműködésében megvalósuló Download Design projekt a designerek, a kivitelezők és a felhasználók között a hagyományostól eltérő interakciót kezdeményez. A designer, a kivitelező (jelen esetben az asztalosipari szakember) segítségével ingyenesen osztja meg szaktudása és kreativitása végeredményét a nagyközönséggel. A bárki számára online ingyenesen elérhető több mint egy tucat bútor között előszobarendszer, kisméretű tároló és ülőke egyaránt található majd. A kivitelezéshez szükséges gyártmányrajzok 2015. április 15-től a www.downloaddesign.hu honlapról tölthetők le.  
A Download Design projekt végeredményét 60 m²-es kiállításon mutatják be a nagyközönségnek az OTTHONDesign kiállítás keretein belül. A kiállítás zárása után a bútorokat jótékony célra ajánlják majd fel.

Magyar Design 2015

Az OTTHONDesign kiállítás iránymutató szerepének megfelelően a látogatók idén is találkozhatnak a magyar tervezők legújabb munkáival a MAGYAR DESIGN standon. A szakmai és nagyközönség olyan tervezői munkákkal találkozhat a kiállításon, amelyek egyszerre képviselik az aktuális trendek szellemiségét és adnak kézzelfogható, akár megvásárolható példákat. Láthatunk majd jól ismert anyagokat új funkcióban, új formában, továbbá új anyagokat és új, vagy eddig más területeken használt  technológiák alkalmazásával készült tárgyakat. Az idén közel 20 fiatal tervező mutatja meg legújabb termékét.. Az előző évekből már jól ismert MAGYAR DESIGN stand kifejezetten az otthonteremtéshez, lakberendezéshez kötődő területeken született legfrissebb munkák átfogó bemutatására vállalkozik.

Hungarotherm és Reneo

CONSTRUMA, HUNGAROTHERM – KÖZÉPPONTBAN A ZÖLD

Az OTTHONDesign kiállítás a CONSTRUMA-val, a hazai legjelentősebb építőipari szakkiállítással együtt kerül megrendezésre. A szakma mellett hétvégén az építkező, felújító nagyközönséget is várják a kiállítók számos újdonsággal, jelentős akciókkal. Az építőanyagok, nyílászárók, szigetelési, tetőfedési technológiák, festékek, burkolatok mellett a megújuló energia hasznosítás (RENEO) és a fűtés-, hűtés-, klímatechnika széles kínálatát vonultatják fel a kiállítók. Építsd fel a tetőteredet! címmel Interaktív bemutatót láthatnak minden az A pavilonban.
ÖKO CITY STAND - üzemelni fog egy közel 40 m2-es családi ház a kiállításon, mely bemutatja, hogyan lehet egészségesen, biztonságosan, környezetbarát módon és megfizethetően, közel nettó 0 energia felhasználású épületet építeni, felújítani, üzemeltetni.

 Construma Kert 2015

CONSTRUMA KERT – kerttervezés, kertépítés, dísznövény

A ház elmaradhatatlan része a kert, annak tervezése, ápolása, kialakítása. A CONSTRUMA Kert keretein belül egyrészt remek ötleteket kaphatnak a látogatók a profi kerttervezők, kertépítők versenymunkáiból a VII. MAKEOSZ Kertépítő Verseny és Show keretében, másrészt számos termék közül válogathatnak a kertápoláshoz és dísznövények közül a kertek kialakításához ill. hasznos előadásokon képezhetik magukat. Az idén ismét lesz bonsai kiállítás is. Újdonságként pedig a dísznövénytermelők kollektív megjelenése is színesíti a rendezvényt. A színpadon pedig virágkötészeti bemutatók, hasznos tanácsadó előadások, tombola teszi színessé a programot.

AKCIÓS KUPONFÜZET A HONLAPON!

A kiállítók az újdonságok mellett  egyúttal akciókkal is készülnek. A kiállítások honlapján március végétől már elérhető lesz a kiállítók akcióit tartalmazó kuponos oldal, ahol már előre lehet tervezgetni, mely termékekért érdemes mindenképp kilátogatni a CONSTRUMA csokorra.

A kiállítási csokor nyitva tartása:
Április 15-19. 9,00-18,00 (vasárnap 17,00 óráig)
Nagyközönség napok: április 18-19.

Bővebb információ a kiállításokról:

www.construma.hu, www.otthon-design.hu

Tectona Grandis a 2014-es Construma Kert kiállításon

Construma kert

Construma kert, kerti pad élő gyeppel