Textil lámpa

Készítsünk szövetbe zárt hangulatos lámpát!

Eredeti ötlet ahhoz, hogy kellemesen töltsd az ünnepek előtti időt és közben egy jópofa dekorációt is készíts, amit imádni fognak a gyerekek is! Jól mutat majd a szekrény tetején, egy polcon, de még az ágyban is.

Alapanygok, eszközök:

- Vékony áttetsző szövet, vagy dekoranyag
- Lakk ragasztó vagy fehér ragasztó
- Gombostűk
- Flíz bélésanyag
- LED fényfüzér (győződjünk meg arról, hogy biztosan nem melegszik!)
- Egy ceruza és egy olló

Szövet lámpa csináld magad

Lépésről-lépésre:

1. Először is válasszunk ki egy nekünk tetsző formát, amiből a lámpánkat szeretnénk elkészíteni. Nem kell a csillaghoz ragaszkodni, bármilyen forma tökéletes lehet. Vágjuk ki 2x a választott alakzatot a maradék dekoranyagunkból, körülbelül 1 cm ráhagyással. Rajzoljuk be azt a vonalat, ahol majd összefogjuk varrni a két darabot.

Kivágás az anyagból

2. Varrjuk össze a két anyagot a jelölés mentén úgy, hogy alul hagyjunk ki egy szakaszt, amin majd a töltőanyagot be tudjuk helyezni.

Anyag összevarrása

Dekoranyag varrása

3. Fordítsuk ki a mintánkat és a nyílás szélét is dolgozzuk el. Most töltsük meg egy kevés flíz anyaggal a kis "zsákocskát".

4. Amikor eligazgattuk a tömőanyagot, akkor vegyük elő a higított lakkragasztót, és tegyünk hozzá egy kis vizet. Ecsettel bőven kenjük be a lámpánkat teljes egészében és hagyjuk száradni legalább 3 órát.

Megtöltés flíz anyaggal

Ragasztás előtt

5. Végül óvatosan távolítsuk el a belső párnázásra szolgáló anyagot és a száradást követően a merev vázba csúsztassuk be a fényfüzérünket, és kapcsoljuk be! :) Higyjék el nagyon szép lesz a végeredmény.

Világító dekoráció