A húsvéti tojások díszítésének számos módja létezik. A mártás és a festés a legelterjedtebb, de számtalan más technikát is kipróbálhatunk. Ha valami különlegeset szeretnél létrehozni, asztali díszek készítéséhez vagy egy szórakoztató kerti húsvéti tojásvadászathoz akkor mutatunk néhány jó ötletet. Láthatunk reek példákat a finoman kidolgozott remekművektől kezdve a könnyen elkészíthető kézműves technikákig. Biztosak vagyunk benne, hogy egy ilyen közös programot a gyerekek és az egész család is élvezni fogja.

A viasz használatával egyedi rajzos mintákat hozhatsz létre, papírral, cérnával, szalaggal, sőt még sablonokkal is dolgozhatsz a bonyolultabb megjelenés érdekében. A húsvéti tojások festésénél a szemet gyönyörködtető minták egyik legegyszerűbb módja, ha gumiszalagokba, vagy befőttesgumiba csomagoljuk őket, ami látványos csíkos tojásokat fog eredményezni. Ha élénk színárnyalatokat szeretnénk elérni, akkor próbáljunk meg újrahasznosítani a konyhai növényi hulladékokat, amik sok  természetes festékanyagot tartalmaznak.

Különféle tojásformák

Festett fa tojások

Szétnyitható fatojás

Tekintsünk egy tojásra úgy, mint egy üres vászonra: A szivárvány minden színével festhetünk és díszíthetünk természetes egyszerűséggel vagy látványos részletekkel. Díszíthetünk csillámporral,  stencilekkel és a découpage technika végtelen lehetőségeivel. 

A normál tyúktojás a legkönnyebben hozzáférhető és legelterjedtebb tojás típus. De miért ne egészíthetnénk ki a készletünket másfajta tojásokkal? Izgalma lesz a végeredmény strucc, kacsa vagy éppen fürjtojások bevonásával. Ha több évre szeretnénk a jól sikerült alkotásainkat megőrizni, akkor a tojás tartalmát ki kell fújni.

Tudj meg többet ez egyes technikák elkészítéséről Martha Stewart weboldalán a Húsvéti rovatban. A képen látható változatokról ide kattintva tudhatsz meg többet.