A húsvéti tojások díszítésének számos módja létezik. A mártás és a festés a legelterjedtebb, de számtalan más technikát is kipróbálhatunk. Ha valami különlegeset szeretnél létrehozni, asztali díszek készítéséhez vagy egy szórakoztató kerti húsvéti tojásvadászathoz akkor mutatunk néhány jó ötletet. Láthatunk reek példákat a finoman kidolgozott remekművektől kezdve a könnyen elkészíthető kézműves technikákig. Biztosak vagyunk benne, hogy egy ilyen közös programot a gyerekek és az egész család is élvezni fogja.

A viasz használatával egyedi rajzos mintákat hozhatsz létre, papírral, cérnával, szalaggal, sőt még sablonokkal is dolgozhatsz a bonyolultabb megjelenés érdekében. A húsvéti tojások festésénél a szemet gyönyörködtető minták egyik legegyszerűbb módja, ha gumiszalagokba, vagy befőttesgumiba csomagoljuk őket, ami látványos csíkos tojásokat fog eredményezni. Ha élénk színárnyalatokat szeretnénk elérni, akkor próbáljunk meg újrahasznosítani a konyhai növényi hulladékokat, amik sok  természetes festékanyagot tartalmaznak.

Alap tojások

Különféle tojásformák

Húsvéti tojásfestés

Foltos Húsvéti tojás

Tojás kosárban

Mintás tojás

Tojásfa

Ombre színű tojásfestés

Pöttyös tojás

Világoskék tojás

Kosárnyi tojás

Állatmintás tojás

Madártoll díszítés

Különleges Húsvéti tojásfestés

Egyszínű festett tojás

Pasztell színre festett tikmonka

Virágmintás festés

Félig befestett tojás

Ötlet Húsvéti tojásfestéshez

Modern Húsvéti tojásfestés

Izgalmas Húsvéti tojások

Húsvéti tojásfestés cérnával

Feliratos tojás

Húsvéti tojásfestés Martha Stewart ötleteivel

DIY Húsvéti tojásfestés

Festett fürjtojás

Kis méretű tojás festés

Festett fa tojások

Kétszínű tojás

Szétnyitható fatojás

Ciklámen színű tojás

Kockás tálca

Eszközök

Arany tojás

Extra tojás

Húsvéti asztaldekoráció

Tekintsünk egy tojásra úgy, mint egy üres vászonra: A szivárvány minden színével festhetünk és díszíthetünk természetes egyszerűséggel vagy látványos részletekkel. Díszíthetünk csillámporral,  stencilekkel és a découpage technika végtelen lehetőségeivel. 

A normál tyúktojás a legkönnyebben hozzáférhető és legelterjedtebb tojás típus. De miért ne egészíthetnénk ki a készletünket másfajta tojásokkal? Izgalma lesz a végeredmény strucc, kacsa vagy éppen fürjtojások bevonásával. Ha több évre szeretnénk a jól sikerült alkotásainkat megőrizni, akkor a tojás tartalmát ki kell fújni. Tudj meg többet ez egyes technikák elkészítéséről Martha Stewart weboldalán a Húsvéti rovatban. A képen látható változatokról ide kattintva tudhatsz meg többet.