Száradt formában még senki sem látta, mert mindennél gyorsabban fogy. Ez egy klasszikus amerikai brownie. Nevét barna színéről kapta. Eredetileg zsidó sütemény, mely nagyon csokoládés, és nagyon egyszerű. Kezdő háziasszonyoknak kiváló első süteménye lehet! A legtutibb barna süti titka a sok és jó minőségű étcsokoládé és a pontos sütési idő.

Diós brownie egyszerű süti

Ha jól csinálod, akkor édes, csokis, ropogós kérgű, belül kicsit lágy tésztájú süteményt varázsolhatsz az asztalra. Ha szereted, izgalmasabbá teheted a dión kívül, kandírozott narancshéjjal, aszalt gyümölcsökkel vagy még több csokival.

Hozzávalók:

– 190 g vaj
– 190 g jó minőségű étcsokoládé
– 3 nagy tojás
– 1 evőkanál vaníliakivonat
– 250 g finom szemű kristálycukor
– 115 g finomliszt
– 1 kávéskanál só
– 150 g vágott dióbél (opcionális)

Elkészítés:

Az összetevőket nagyjából ebben a sorrendben egy tálba tesszük és jól összekeverjük. A megpucolt diókat kissé megtörjük - nem daráljuk - mielőtt a süti masszájába kerül. Sütőpapírral kibélelt, magasabb falú tepsibe terítjük a keveréket, és előmelegített sütőben, 5-ös-6-os fokozaton 30 percig sütjük. Ha a széle elvált a papírtól, akkor már készen is van. Nagyon finom, és könnyen-gyorsan elkészíthető, és elrontani sem lehet.

Diós brownie étcsokoládéval