Az igazi, békeidőket idéző ételek elkészítése valóban sokáig tartott, s a férjét elkényeztető fiatalasszony egyszer csak arra eszmélt, hogy már nem a férje, hanem a gyermekei rajonganak a „mama főztjéért”. A megváltozott étkezési szokásoknak köszönhetően könnyebb ételek készülnek a konyhákban, s a modern háziasszony már Samsung Okos Sütővel főzi meg szíve választottját.

Mert egy dolog biztosan nem változott: a férfiak gyomrán keresztül még mindig el lehet érni a szívüket. Különösen Valentin-napon, a szerelmesek ünnepén – mondja Stiller Tamás, séf, aki a Samsung felkérésére olyan egészséges Valentin-napi menüt állított össze, ami nem csak ízletes, de elkészítése mellett turbékolni is jut ideje a szerelmeseknek. Főleg akkor, ha Samsung Okos Sütővel állnak neki a főzőcskézésnek, mert azzal nem csak időt nyernek, de a cég innovatív megoldásainak köszönhetően az ételek egészségesebbek és ízletesebbek lesznek, mint a hagyományos sütőben készültek.

Kevesen tudják, hogy az Okos Sütőben levest is lehet készíteni, a Stiller Tamás által Valentin-napra megálmodott padlizsánkrém leves 20 perc alatt készíthető el. Hogy miért éppen padlizsánkrém? Nos, talán formája miatt, talán másért, Indiában a nemiség jelképének tartják, az arabok pedig vágykeltő hatást tulajdonítanak neki, és a szerelem almájának nevezik. Ennél a fogásnál az alapanyagok pépesítéséhez mindössze egy botmixerre van szükségünk és minden mást elvégez a Samsung Okos Sütő.

Hozzávalók 4 adaghoz:

20 dkg padlizsán
1 l zöldségleves
1 dl 20%-os főzőtejszín
Oregánó
Lestyán
Petrezselyem
3-4 gerezd fokhagyma

Padlizsán krémleves

 A menü főfogása egy igazi klasszikus, egy valódi világsztár, amelyik a francia étlapokon „canard á l’orange” néven szerepel, hiszen a franciák nemcsak a romantika mesterei, de a konyhaművészetet is magas fokon művelik. „Már a narancsos kacsa illatától is bódulatba esik a Valentinod” – ígéri a séf. Ez az étel azért is kiváló választás, mert a befektetett munka és az eredmény nincs arányban egymással, s a Samsung technológiának köszönhetően még egy kezdő háziasszony is gyorsan, egyszerűen el tudja készíteni ezt az ínyencséget.

Hozzávalók 4 személyre:

4 darab kacsamell, 2 darab narancs
10 dkg sütőtök, Citrombors

Narancsos kacsa

A desszert egyszerre ellenállhatatlan és egészséges, az olaj és cukor nélkül készülő sztíviás-céklás almás pitét az is szívesen fogyasztja, aki éppen diétázik – ígéri Stiller Tamás, séf, akinek van még egy jó tanácsa. „Uraim, Valentin-napon a hölgyeket még jobban kell kényeztetni, s erre is akad egy bölcs mondás: diamonds are the girl’s best friend.”

Az okos sütőtálcához:

300 gramm liszt
150 gramm margarin
6 evőkanál langyos víz
1 nagyobb fej cékla
6-8 darab alma
6-8 darab sztívia levél
1 zacskó Bourbon vaníliás cukor
2 dl habtejszín
Őrölt fahéj

Sztíviás céklás almáspite