Hazai ízek és illatok, amik nem hiányozhatnak a hagyományos ételek listájáról. A gulyás mint hungarikum szinte minden háztartás kedvence. Van, aki babbal szereti,  vagy éppen sok csipetkével, de a legfinomabb mégis akkor lesz, ha a szabadban készül jó hangulatban családtagokkal vagy barátokkal. Van, aki csípősen szereti és jól megdönti a darált paprikás zacskót, vagy alaposan megnyomja a „pisták” legerősebbikét rejtő tubust. Ízek, ízlések, receptek, bár különbözőek, a lényegük mégis ugyanaz. A legfőbb üzenet pedig azonos: egy gulyás mindenkor tökéletes választás!

Kamadó A hússütés egyik legkiválóbb eszköze

A kamado olyan alapként szolgálhat a kinti ételkészítéshez, ami túlzások nélkül a párját ritkítja. Mindazoknak jó választás, akik saját kerttel, udvarrésszel rendelkeznek. A berendezés ráadásul keveset fogyaszt. Összehasonlítva a hagyományos alternatívákkal, fele annyi szenet éget el egységnyi teljesítmény mellett, mint a tradicionális grillek. Az érvek sora ezzel még nem is ért véget. A sütőfelülete kerámia, aminek a tisztítása gyerekjáték. Ez sem utolsó szempont a kerti sütők esetében.

Kamadó grill

A kerámia anyaga, hőtartó tulajdonsága pedig a legkiválóbb sütéshez, főzéshez egyaránt, ami más anyagokkal nehezen múlható felül. A légzáró fedél még külön szót érdemel, hiszen ennek köszönhető, hogy az eszköz extrán jól hasznosítja a hőt, miközben az optimális hőeloszlást tesz lehetővé. Mindennek tetejében az étkek megőrzik a nedvességtartalmukat, azaz nem száradnak ki, nem főzhetők vagy süthetők túl.

Grillen sütött hús

Kemping gázfőző - Kényelmes és mobilizálható

A kemping gázfőző eszközök segítségével például akár egy szélvédett tisztáson vagy az erre kijelölt helyen az erdőben is rotyoghat az ebéd. A nélkülözhetetlen mini gázpalackot ebben az esetben is magunkkal kell vinni. Egy sátrazás alkalmával talán a legkényelmesebb, főleg ha nem szeretnénk nagy füstöt csinálni a környezetünkben. A megfelelő alapanyagok előkészítése nem egyszerű feladat akkor, amikor a megszokott konyhai környezet nem áll rendelkezésre, de mondjuk még indulás előtt az alapanyagok java felszeletelhető, dobozokba tehető. Ezeket hűtőtáskába pakolva több órán át megfelelően tárolhatjuk. 

A hagyományok kedvelőinek is kedvezzünk! - Bogrács és üst
Természetesen a bográcsgulyás ikonikus eledel, úgyhogy nem vitás, jöhet a hagyományos állványos bográcsozás vagy az ennél is egyedibb üstben való főzés, ha nagy mennyiséget szeretnénk egyszerre főzni. A megfelelő üstház kiválasztásakor a szerkezet méretét érdemes alapul venni a kiválasztásnál, amihez azonban nélkülözhetetlen pontosan tudni, hogy hány literes az a bogrács, amiben a hőn áhított gulyás majd készül? Ami pedig a főzést illeti: a nagy mennyiség fokozott figyelmet igényel, de aki gyakorlott, annak biztosan nem szalad meg a sószóró a kezében. Az üst beüzemeléséhez szükség lesz a kürtőre és száraz fára is. Egy üst persze majd a szilvalekvár befőzésekor is remekül fog dolgozni, amikor órákon át kell kevergetni a sűrítéshez.

Főzés üstben

Bográcsban fő a gulyás