Az ötcsillagos Boscolo Budapest a belvárosban, egy a XIX. század végén épült, és a nagykörúti New York kávéházat is magába foglaló palotából került kialakításra. A szálloda belső tereit díszítő gyönyörű márványok (carrarai, giallo siena-i, botticino), a káprázatos velencei csillárok, a textíliák, valamint a berendezések mind Olaszországból származnak. A bejáratnál szökőkút kápráztatja el a látogatókat.

A hotelben 80 kétágyas szoba, és 27 lakosztály várja a szállóvendégeket. Felszereltségükhöz kiváló minőségű luxus bútorok és szövetek, selyem tapéta és muranói csillár, valamint márvány fürdőszoba káddal, hajszárító, íróasztal, légkondicionálás, rádió, telefon, minibár, széf, LCD TV, WLAN internet kapcsolódási lehetőség tartozik, és többségük kilépő erkéllyel rendelkezik.

A Superior szobák modern stílusban, a Deluxe szobák klasszikus stílusú, kifinomult olasz ízlés szerint lettek berendezve. A Deluxe szobák fürdőszobáiban, és néhány Superior szoba fürdőszobájában a kádon kívül külön zuhanyzó is található. A szálloda wellness részlegén, mely egy alpesi jégfolyosóra emlékeztet, fedett úszómedence, szauna, törökfürdő, jacuzzi, szolárium, fitneszterem, masszázs lehetőség fogadja a betérőket.

Az olasz reneszánszra támaszkodó eklektikus épület leghangsúlyosabb része a földszinti New York kávéház, melynek ablakait a kávé és gondolkodás ősi ördögi faunjának – El Asmodáj-nak – lámpást tartó, és bronzba öntött alakja, belső tereit pedig gyönyörűen restaurált freskók és aranyozott stukkó oszlopok díszítik. Az elegáns szivarbárban frissítő italokat, koktélokat fogyaszthatnak szivarbarát vendégek. A hotel éttermében hagyományos olasz és magyar ételeket, melléjük kiváló borokat szolgálnak fel.