Orchidea lakberendezéshez

JUBILEUMI ORCHIDEA- ÉS BROMÉLIA KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR A VAJDAHUNYADVÁRBAN

2016 NOVEMBER 10-13-IG (4 NAPON ÁT!)

Különleges kiállítás az ez évi, hiszen idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Magyar Orchidea Társaság, a közösség, amely hazánkban terjeszti az orchideák termesztésének kultúráját és megannyi varázslatos kiállítás keretében mutatta be ezeket a lenyűgöző növényeket a magyar közönség számára.

A társaság 1979-ben alakult, ugyanebben az évben meg is nyílt az első orchidea kiállítás, amely először tárta az érdeklődők szeme elé a hazai orchidea-gyűjtők büszkeségeit.

Orchidea kiállítás 2016 November

A magyar közönség pedig készen állt a varázslatos növénycsoport fogadására. A második kiállításra már az Állatkert Pálmaházában került sor, 1980-ban. Ezt több mint húszezer látogató tekintette meg – és ezzel el is indult a magyarországi „orchidea forradalom”.

Elkezdődött a tudományos kutatás, a hazai orchideafajok élőhelyeinek feltérképezése, és az ELTE Füvészkertben megkezdődött az orchidea magok steril csíráztatása laboratóriumi körülmények között. Az éves kiállítások pedig – az egyre több hobbigyűjtő és a színes hazai orchidea-színtérnek köszönhetően - egyre gazdagabb növényanyagot mutattak be, 2000-től kezdődően már a Vajdahunyadvárban, évente kétszer. 

Orchidea lakberendezéshez

A Magyar Orchidea Társaság idén ősszel ismét a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár gyönyörű épületegyüttesében, a városligeti Vajdahunyadvárban rendezi meg színpompás orchidea- és bromélia kiállítását, amelyen idén is büszkén mutatja be a Phalaenopsisok, Cymbidiumok, Oncidiumok, Dendrobiumok és számos más orchideanemzetség színes kavalkádját.

Orchidea lakberendezéshez 
A kiállítás nemzetközi vendégei a Német- és a Lengyel Orchidea Társaság tagjai lesznek – akik gyűjteményeik büszkeségeivel érkeznek a városligeti seregszemlére. Ez alkalommal a kiállítás időtartama is egy nappal hosszabb lesz, november 10-től 13-ig (csütörtöktől vasárnap estig) várja az érdeklődőket az Orchidea- és Bromélia Kiállítás a Vajdahunyadvárban.

Orchidea lakberendezéshez

A kiállítás mellett természetesen ezúttal is lesz vásár. A Múzeum földszintjén sok hazai és külföldi orchidea- és szobanövény kertészet várja azokat, akik becsempésznének otthonukba egy cserépnyi Tajvant, Hollandiát vagy Olaszországot – egy tő orchidea formájában.

A kiállítás időpontja: 2016. november 10-13.
Nyitva tartás: minden nap 10-től 18 óráig
Jegyek elővételben is kaphatók a Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár pénztáránál.

Bővebb információért keresse fel honlapunkat: www.orchideatarsasag.hu