Amikor az El Ático de Daniela belsőépítész stúdióval felvette a kapcsolatot a barcelonai külvárosban található, több mint 70 m2-es tetőterasszal rendelkező ház tulajdonosa éppen a világjárvány kezdetén voltunk. A szigorú spanyolországi rendelkezések hátráltatták a tervek megvalósulását. A várakozás azonban megérte, mert a tervek elkészültek és ez a teljesen nyitott tetőterasz már készen állt a felújításra.

Sok esetben egy ilyen tetőteraszok tele van gépészeti elemekkel és az ott lakók sem járnak fel, a kialakításuk teljesen funkcionális. Ám sok lehetőség rejlik egy ekkora térben, főleg ha ekkora magasságból a  Földközi-tengerre láthatunk. A tervek természetesen merítenek a tenger színárnyalataiból, de a cél a friss és izgalmas környezet kialakítása volt. A három fő zónához - a lounge pihenősarokhoz, a napozóhoz és a kültéri étkezőasztalhoz - két nagy napernyő ad árnyékot. 

Tetőterasz átalakítás színes kültéri szőnyegekkel

A lounge sarok impozáns hátterét egy léces kialakítású fal adja, ami részben takar, másrészt a nagyobb széltől is véd. A teljesen átlagos padlólapokat többféle mintájú élénk színű kültéri szőnyegekkel fedték. 

Fonott kék fotelek

A sarokkanapékat két könnyed fotel egészíti ki. Az esti időtöltéshez nagy háromnegyed gömb lámpák adnak fényt. Egy-két cserepes növény csak fokozza a hely egzotikumát. 

Farács véd a széltől

A fehér kanapé igazi dísze és a tetőterasz meghatározó eleme a színes párnák és takarók kombinációja. 

Élénk türkizre festették a vasajtókat

Az épület szürke vasajtói szintén a párnák élénk türkiz tónusát kapták, így egyből két vintage öltözőszekrény benyomását keltik. 

Lounge sarok igazi vendégfogadó hely

A nagy dohányzóasztalon akár megteríteni is lehet

Eszpartófűből font kosfejek

Az üres falak sem maradtak dekoráció nélkül. Az eszpartófűből font kosfejek fogasként szolgálnak a kültéri zuhanyzó szomszédságában. 

Kültéri étkező kék fotelekkel

A nagy tömörfa étkezőasztalhoz natúr színű szizálszőnyeg került. A színkavalkád jegyében egy patchwork elrendezésű cementlap felületet alakítottak ki. A végleges dekorációhoz még néhány áttetsző kék üvegtárgy és friss virág került. 

Cementlap mintás asztal

Lehangoló tetőterasz átalakítás előtt

Az eredeti állapot képei. 

A terasz unalmas de a panoráma remek

Festésre váró vasajtók

Tetőterasz látványtervek

Bízunk benne, hogy ezzel a néhány fotóval sikerül gondolatokat megindítani, és bebizonyítani, hogy az eddig használhatatlannak hitt helyekből valami többet és szebbet kihozni.