Ez a modern lakóház tökéletesen ötvözi a hagyományos, helyi építészeti megoldásokat a modern dizájnnal. Ez a fenntarthatósági szempontokat előtérbe helyező projekt jó példa arra, hogy hogyan lehet a helyi erőforrásokat és anyagokat okosan, együttesen felhasználni.

Lakás lett az egykori görögországi élelmiszerboltból

Modern konyha nagy ablakkal

Sziklába vájt otthon modern lakberendezéssel

A belső kialakítása rendkívül figyelemre méltó. A teret, amely egykor a közösségi élet nyüzsgő központja volt, kicsi, de élhető lakóterületté alakították át. Az önhordó faszerkezet hozzáadásával három szinten hálóhelyiségeket alakítottak ki anélkül, hogy az épület rusztikus jellegét megbontották volna. Ez a moduláris megközelítés nemcsak sokoldalúságot biztosít, hanem tiszteletben tartja az épület eredeti boltíves építészetét is. 

Tömörfa étkezőasztal és Tolix székek

Hálószoba kis lakásban

Favázas hálófülke

Fürdőszoba újrahasznosítot anyagokból

Eredeti kősziklák a fürdőszobában

Az épület homlokzata érintetlen maradt. A nyers vakolatok használata és az eredeti fémvázas üvegezés helyreállítása tükrözi a projekt különlegességét és fenntarthatóság iránti elkötelezettségét. Ez a megközelítés nemcsak új életet lehel egy elhagyott helyszínbe, hanem precedenst teremt Mani keleti építészeti örökségének újjáélesztésére is. Ezzel a projekttel a Z-LEVEL építészei hangsúlyozzák a hagyományos értékek és a kortárs igények összehangolásának lehetőségét, utat nyitva a fenntartható jövő felé az építészeti tervezésben. Fényképezte: Mariana Bisti.

Sziklából épült régi ház  tetpterasz és kilátás

Kis görögországi falu látképe