Fekete mosogató csaptelep

Bármennyire is elterjedtek már a mosogatógépek, egy mosogatómedencére és hozzá illő mosogató csaptelepre akkor is szükség van. Merthogy ezek nemcsak a piszkos edények, tányérok mosogatásához kellenek, hanem a főzés előkészítésekor is szükség van rájuk.
Ahogy a konyhatervezés során nem mindegy, hogy az egyes funkciókhoz tartozó berendezések (hűtőszekrény, főzőlap, mosogató stb.) hova kerülnek, úgy az sem mindegy, hogy maga a mosogató és hozzá a csaptelep milyen lesz.

Ma már nagyon széles a választék a mosogató csaptelepek piacán is, így bőven lehet válogatni és megtalálni a számunkra legpraktikusabb és a konyhánkhoz leginkább illő darabot. A számos felületkezelésnek köszönhetően a mosogató csaptelep és a mosogatómedence között már színben is tökéletes harmónia alakítható ki. Merthogy nem a praktikum az egyedüli szempont a mosogató csaptelep választásánál, az esztétikum ugyanolyan fontos. Egy jól megválasztott mosogató és mosogató csaptelep akár a konyhánk ékköveként is szolgálhat. De lássuk mit kell mérlegelni a választás során, milyen tulajdonságai vannak a mosogató csaptelepeknek!

Íves mosogató csaptelep

A mosogató csaptelepek: az alapmodellektől a csúcsmodellekig

A mosogató csaptelepeknek igen széles választéka érhető el. Míg az alaptípusok azon felül, hogy a konyhában vízhez jutunk nem sok egyebet tudnak, addig a legmodernebb kivitelekkel akár még szénsavas vizet is készíthetünk. Sőt, a csúcsmodellek akár még víztisztítóként is funkcionálhatnak.
Vegyük sorra, hogy milyen mosogató csaptelep típusok léteznek, és ezekről mit érdemes tudni:

  • Fali vagy álló kivitel: Régebben még inkább a fali megoldásokkal találkoztunk, ma már ez a ritkább. A 21. századi háztartásokban ritkán esik választás a falra szerelhető kivitelre. Sokkal népszerűbbek az álló mosogató csaptelepek. Ezeket a mosogatómedence peremére szerelik. Általában a gyárilag kialakított pontok közül lehet választani, hogy a mosogatómedence mely részére kerüljön a csaptelep. Ez azért praktikus, mert például a jobbkezesek, balkezesek is saját igényekhez tudják igazítani a csaptelep elhelyezkedését. 
  • Egy- vagy kétkaros kivitel: Napjainkban szinte minden mosogató csaptelep egykaros kialakítású, vagyis könnyedén, egy kézzel beállítható a kívánt hőfok és víznyomás. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne létezne kétkaros megoldás. Vannak stílusok, például a vintage, a country, amelyekhez inkább a klasszikusabb vonalvezetésű, kétkaros mosogató csaptelepek illenek. Ezek már egészen máshogy néznek ki, mint amikkel évtizedekkel ezelőtt az háztartásokban találkozni lehetett. A kétkaros kivitelű csaptelepek is tudnak ugyanúgy dizájnosak lenni, mint az egykaros megoldások, a kérdés mindig csak az, hogy a konyha stílusa milyen, hiszen ahhoz kell illeszkedjen a csaptelep is. Viszont azzal számolj, hogy ha kétkaros megoldást választasz, akkor a megfelelő vízhőfok beállítása némileg bonyolultabb, mint az egykaros verzióknál.
  • Elforgatható kifolyócső: A legtöbb mai mosogató csaptelep már tudja ezt a funkciót, így ez nem számít valódi extrának. Az elforgatható kifolyócső pontosan azt tudja, amire a neve alapján következtetsz: a vízfolyás irányát tudod változtatni a kifolyócső elforgatásával.
    Alacsony vagy magas kivitel: A magas kialakítás előnye, hogy a mosogatómedencében kényelmesebben lehet mosogatni a nagyobb tér miatt. Akár nagyobb edények is gond nélkül elmoshatóak. Látványra ezek dominánsabbak így a praktikum mellett eleganciát is sugallnak. Az alacsonyabb kivitelnél kevesebb helyed van, de ezt lehet azzal kompenzálni, hogy mindenképp elforgatható kifolyócsöves kivitelt választasz.
  • Kihúzható kifolyó: Ezeknél a csaptelepeknél a kifolyócső kihúzható, így kvázi kézi zuhanyként is lehet használni. Ezáltal sokkal egyszerűbben lehet a mosogatót takarítani, de például az ételek előkészítésénél, zöldségmosásnál is nagyon hasznos funkció. 

A legmodernebb mosogató csaptelepek további extrákat is tudnak. Idetartozik például a vízszűrő funkció, a különböző erősségű szénsavas vízkészítési lehetőség vagy közvetlenül a csapból folyó hűtött víz.

A tökéletes mosogató csaptelepet keresed?

A Hofstädter Group kínálatában kivétel nélkül praktikus mosogató csaptelepeket találhatsz. Személyesen és online egyaránt lehet vásárolni. Íme pár ok, ami miatt érdemes tőlünk rendelni:

  • Szakértői, segítőkész ügyfélszolgálat: ha nem találtad meg webáruházunkban a keresett információkat, telefonon és személyesen egyaránt elérsz minket.
  • Személyes átvételi lehetőség: mielőtt megvásárolod a terméket, meggyőződhetsz róla, hogy valóban a legjobb minőséget kapod. Üzletünkben készpénzzel és bankkártyával is fizethetsz.
  • Széles választék: gazdag termékválasztékunkban megtalálhatod az ideális fürdőszoba kelléket.
  • Országos szintű lefedettség: legyél bármilyen messze, a készleten lévő termékek esetén megrendelésed akár 3 munkanapon belül kiszállítjuk.