Első lépésként azt kell vizsgálni, hogy már meglévő lakás felújításáról, új lakás vásárlásáról vagy esetleg újonnan épülő házról van szó, hisz minden esetben más a kiindulási alap a választást illetően. Már meglévő lakás esetén, a felújítás nagyságától függően, viszonylag meg van kötve a vásárló keze. Amennyiben csak ajtó cseréről van szó, a színek már adottak, tehát a lehetőségek nem olyan nagyok. Ha az egész lakás felújítását tervezzük, vagy új lakást vásárolunk, akkor sincs senki könnyű helyzetben, hiszen a burkolattól kezdve a falak színén keresztül a bútorokon át stílusában, színvilágában össze kell egyeztetni minden terméket. Ebből a beltéri ajtók sem maradhatnak ki. Új építésű ház vagy lakás esetén is hasonló a helyzet.

Beltéri ajtók tekintetében széles a választék. Különböző felületek, színek, modellek közül lehet választani. A meglévő adottságok, a költségkeret jelentősen befolyásolhatja a döntést sok tekintetben, de ajtók tekintetében nem érdemes spórolni, hiszen ezeket évekig nézzük, jó választás esetén a lakás díszeivé válnak. A Dekora Otthon Zrt. belső ajtó kínálata mind minőség, mind ár szempontjából széles skálán mozog. Kínálatunkban megtalálhatóak az egyszerű teli ajtók, többféle felületű és stílusú üvegajtók, festett ajtók esetében a marásminták változatossága jelenthet óriási vonzerőt. Fafurnér felületű ajtónál a hagyományos stílustól kezdve egész a modern üveges ajtókig gyakorlatilag bármi választható.

Amint látjuk a rendelkezésre álló költségkeretet, amit a beltéri ajtókra tudunk költeni, szűkíthetjük a kört.
Ha olcsóbb, de jó minőségű ajtót választunk, akkor a dekorfóliás beltéri ajtók jó választásnak bizonyulhatnak. Ezek a típusú ajtók magyar szabvány szerinti méretben érhetők el, gyártási idő nincs, csupán a közvetlen raktári beérkezést kell kivárni, ami teli ajtók esetében maximum egy hetet jelent. A szín és modell kínálat viszonylag szűk, de minősége és ára miatt sokan választják ezeket a típusú ajtókat.

Ennél magasabb árkategóriába tartozik, ám minőségében is magasabb szintet képvisel a cpl felületű ajtók csoportja. A dekor felületű ajtókkal szemben két óriási előnye is van egyedi méretekben is lehet gyártani és nagyobb színválasztékban érhetők el. További előnye, hogy maga az ajtó felülete masszívabb, ellenállóbb, mint a dekorfóliás ajtóké. Cpl ajtó választásakor egy robusztusabb lapszerkezetet, továbbá gyerek és kutya tűrő, karc- és parázsálló felületet kapunk.  A Dekora Otthon jelenleg 15 féle színben kínálja a cpl felületű ajtókat, a fehér felület mellett fa mintázatú felületeket választhat az érdeklődő, ami nem csak színben, de a minta elhelyezését tekintve is variálható. Színválasztékunk mind a hagyományos, mind a modern színeket kedvelőknek kínál választási lehetőséget.

Modern cpl felületű beltéri ajtóModern, letisztult forma egy belvárosi lakásban

Modern cpl felületű beltéri ajtó
Egyszerű stílus egy családi házban

Felsőbb árkategóriába a festett és fafurnér ajtók tartoznak, ez a minőségében és az esztétikai megjelenésében is tükröződik. A prémium kategóriás ajtóknál nagyobb a szín és a méretválaszték, mert ezek a típusok kézzel készülnek, így jobban ki tudják elégíteni a megrendelők kívánságait. Ezeknél az ajtóknál azon felül, hogy egyedi méretre készülnek, lehetőség van nagyobb, a hagyományostól eltérő méretek gyártására is. Porfestett beltéri ajtó esetében mind felület, mind dizájn, s ami a legfontosabb, szín tekintetében is hatalmas szabadságot élvez a megrendelő. Az ajtólap felületére a többrétegű, ellenálló poliuretán festék kerül, a színeket a RAL színskálából lehet kiválasztani. Mint az alábbi képeken is látható, a porfestett ajtók tökéletesen mutatnak egy hagyományos stílusú ajtó esetében és egy modern, bátor színválasztás esetén egyaránt.

Festett fehér fafurnér beltéri ajtóKlasszikus festett ajtók egy pesti villában

Festett rózsaszín gyerekszobai fafurnér beltéri ajtóMerész és hatásos választás

A fafurnér ajtók még mindig óriási népszerűségnek örvendenek. A hagyományos és a modern stílus kedvelői is találnak nekik tetsző modelleket, mind forma, mind fafelület és szín tekintetében. Gyakorlatilag a megrendelő maga tervezheti meg a kiválasztott ajtókat. Szabad kezet kap a fa fajtájának, felületének, rajzolatának kiválasztása tekintetében. A megrendelő többféle pác közül választhatja ki a neki leginkább tetszőt, de lehetősége van megmaradni egy egyszerű felületkezelés mellett. A fafurnér ajtók óriási előnye a tömör fa ajtókkal szemben, hogy nem fognak az évek múlásával elvetemedni. Ezért ha pénztárcánk megengedi, és a fa mintázat mellett döntünk, ez tökéletes választás.

Hagyományos fürdőszbai ajtóEgy hagyományos stílusú ajtó egy Duna parti házban

Hagyományos gyerekszobai ajtóTeli ajtók is lehetnek szépek és tartósak a megfelelő szín és felület megválasztásával

Magasabb ajtónyílás esetén lehetőség van cpl, festett vagy fafurnér ajtó választásakor felülvilágító megrendelésére is. Ezt az ajtóval megegyező színben, mintában és a kiválasztott üvegbetéttel készítjük el. Az ajtó kiválasztása után ki kell térni a kilincs kérdésére is, hisz nem mindegy, hogy a gondos tervezés, kiválasztás után az ajtónk milyen „díszt” kap. A Dekora Otthon kilincs kínálata, hasonlóan az ajtó kínálathoz, igen széles skálán mozog. A több száz általunk forgalmazott kilincs közül mindenki megtalálja a számára megfelelő felületű, színű, az ajtó stílusához leginkább megfelelő kilincset. A kiválasztás során figyelembe kell venni az ajtó stílusát is, ezért igyekszünk a kilincs kínálatát folyamatosan úgy alakítani, hogy a nálunk kiválasztott ajtókhoz mindenki megtalálja a stílusában, színében a megfelelő kilincset is.

Bejárati ajtóra is szüksége lenne?

A Dekora Otthon a beltéri ajtókon kívül bejárati ajtó vásárlásában is áll az érdeklődők rendelkezésére. Olasz biztonsági bejárati ajtóink kiváló minőségben és magas biztonsági megoldásokat nyújtva érhetők el. Mindkét általunk forgalmazott típus acélkeretes, acél rácsbetétes biztonsági bejárati ajtó. 11 ponton záródó, trezor kulccsal, memória zárral – ami igen kedvelt  megoldás eddigi megrendelőink körében. Az általunk kínált ajtók esetén nem szükséges teljes ajtó vagy zárcsere, hisz a memória zár cseréjével megoldhatjuk az esetlegesen felmerülő problémát a kulcs elvesztése esetén. A Dierre GO típusnál lehetőség van panel cseréjére is, ami színében a kiválasztott beltéri ajtó felületével, mintázatával és színével mindenben tökéletesen meg fog egyezni.

Miután sikerül kiválasztani a megfelelő felületet, színt, dizájnt a pontos méretek megadása érdekében cégünk több éves tapasztalattal rendelkező kollégái – amennyiben erre a megrendelő igényt tart – a helyszínen felmérik az ajtónyílások méreteit, így elkerülhető a pontatlan méret alapján történő gyártás. Felmérő kollégák a helyszínen további segítséget és szaktanácsod tudnak adni, amiért sok megrendelő nagyon hálás.

Mindezek után még mindig ott a kérdés, hogy kerülnek a megrendelt ajtók a helyükre? Szolgáltatásainknak természetesen ez is a részét képezi. Sok esetben érdemes megrendelni az ajtók beépítését is, így el lehet kerülni a nem hozzáértő „kontárok” munkáját. A Dekora Otthon két telepítő csapattal áll a megrendelők rendelkezésére. Amennyiben szeretnék a kiválasztott ajtókat szakszerűen beépítve látni, érdemes rá költeni. Ebben az esetben az ajtók raktárra érkezése után előzetesen egyeztetett időpontban a kollégák a helyszínre szállítják a megrendelt ajtókat és megfelelően be is telepítik azokat.

Bemutatótermeinkben képzett kollégák segítenek az érdeklődők által nyújtott információk alapján a megfelelő ajtó kiválasztásában. Mint a fenti példák is mutatják, az ajtó ékes dísze lehet lakásunknak. A belvárosi lakásba is lehet modern, letisztult formákat választani, ugyan úgy, ahogy egy családi házat fel lehet dobni a színes ajtókkal.

Dekora Otthon logó

Honlapunkon a teljes ajtókínálatunkat, a kiválasztás során szakszerű tanácsokat találhatnak.

www.ajtohaz.hu

Elérhetőségek:

1107 Budapest, Száva utca 8.

Tel: 06 1 433 2828
06 1 433 2829

1032 Budapest, Bécsi út 185.
Tel: 06 1 240 36 25