Jó minőségű nyílászáró választása esetén az ember hosszú távra gondolkodik. Joggal várhatja el azt is, hogy az egyedi méretekhez igazított ajtók tökéletesen illeszkedjenek a helyükre, és tökéletesen, könnyedén működjenek, akkor is, ha tolóajtós változatról beszélünk. Nem utolsó szempont az sem, hogy a nyílászáró küllemével, nemes anyagaival, kilincseivel hozzájárulnak az otthonosság, a harmónia, és a minőségi környezet érzetéhez.

Ajtóház beltéri és tolóajtók
 Ajtóház beltéri és tolóajtók

Ajtóház beltéri és tolóajtók tölgy színben

Ajtóház beltéri és tolóajtók tölgy fafurnér

Jelen munkánál az Ajtóháznak egy erdei kúriába kellett stílusban és méretben tökéletesen illeszkedő egyedi ajtókat gyártani.  A Megrendelő az Ajtoház referencia munkáinak hosszas tanulmányozását követően hajszál pontos elképzeléssel kereste fel a Száva utcai bemutatótermet, így a megrendelés felvétel meglehetősen gyorsan és zökkenőmentesen ment végbe.

Az  ajtók felülete természetesen nem lehetett más mint nemesfa burkolat - más néven fafurnér, - azon belül is a meglehetősen tradicionális rajzos tölgyre esett a választás. Ezt EL1059 Milesi páccal kellett felületkezelni annak érdekében, hogy a kültéri nyílászárókkal tökéletes harmóniába kerüljenek.

A kiválasztott típus a meglehetősen kockázatmentes, minden körülmények között elegáns hangulatot sugárzó Bilbao modell, amely pont annyira hangsúlyos amennyire azt a jóízlés megkívánja egy ilyen modern-klasszikus környezetben. Bár a New York beltéri ajtó ennek a modellnek az üveges variánsa, és ez a verzió is felvetődött, de végül a tele verzió mellett szólt több érv.

Műszaki tartalom tekintetében az ajtók mindent megkaptak ami szükséges lehet: helyhiányos - már amennyire helyhiányról beszélhetünk egy ekkora épület esetében - terek esetében falban futó toló változatban kerültek legyártásra. A prémium kategóriás Tectus pántoknak köszönhetően minden nyíló ajtó falc nélküli kialakítású, tehát síkba záródnak. A mellékhelyiségek WC záras, az egyéb helyiségek biztonsági cilinder záras kilincseket kaptak. A garázsajtók a jobb szigetelés érdekében szigetelős csomagot, azaz automata küszöböt és furatolt faforgácslap betétet kaptak, igy  a kipufogógázt és a hideget is sikerült tökéletesen kizárni az előszobából.

Ajtóház beltéri és tolóajtók klasszikus ajtó

Ajtóház beltéri és tolóajtók fürdőszobába

Ajtóház beltéri és tolóajtók fürdőszobába

Ajtóház beltéri és falban futó tolóajtók

Ajtóház beltéri és tolóajtók, gardróbszoba

Megvalósulást követően a Megrendelő harmóniát és a kimagasló minőséget említette meg leggyakrabban, külön kihangsúlyozta a hatalmas tolóajtók egyujjas mozgathatóságát. 

 Ajtóház logo

1107 Budapest, Száva utca 8.
77 ajtóval 200nm-en várja vásáróinkat!

Telefon:06 1 433 2828, 06 1 433 2829

1032 Budapest, Bécsi út 185.
25 ajtóval 100 m2-en várja vásárlóinkat!
Telefon: 06 1 240 36 25

www.ajtohaz.hu