Ma már a bőség zavarában élünk, ha nyílászáró választásra kerül a sor, ami hátrány akkor, ha nem tudjuk pontosan, mik az elképzeléseink. Vagy teljes mértékben a szakemberek hozzáértésére bízzuk magunkat, vagy tájékozódni kezdünk, és megismerjük a piacon lévő lehetőségeket az igényeink és pénztárcánk függvényében.

Ebben szeretnénk most segíteni 7 olyan ötlettel, melyet minden felújítás vagy építkezés előtt állónak tudnia kell, akinek az esztétikum mellett a funkcionalitás is fontos szempont.

Ház fehér ablakkerettel

Elhelyezkedés és méret

Elsősorban az építkezők számára fontos szempont, hogy hova helyezzék ablakaikat, és milyen méretre van szükség ahhoz, hogy a benapozottság ideális legyen az adott helyiségben. Ez függ attól, hogy hogyan használjuk az adott helyiséget, más és más paraméterek ajánlottak ugyanis egy hálószobának vagy egy nappalinak.

Az építész által készített tervet látva kérdezzünk rá ezekre a szempontokra!

Hogyan fogjuk használni az adott nyílászárót?

Ajtóknál és ablakoknál egyaránt számtalan lehetőség áll rendelkezésünkre a nyitás módja szerint. A toló vagy toló-bukó ajtók, a bukó-nyíló ablakok csak pár példa arra, hogy hogyan tudjuk használni majd nyílászárónkat. A toló és bukó megoldásokkal helyet takarítunk meg, ezért tervezzük meg előre, hova milyen nyílászárót szeretnénk!

Anyaghasználat

Vajon inkább fa, műanyag vagy fém nyílászárókat válasszunk otthonunkba? Otthonunk stílusa döntő fontosságú a megválaszolásában, azonban ezen túl érdemes mást is számításba venni.

A műanyag nyílászárók a legelterjedtebb kategóriát képviselik, hiszen kiváló minőségben, időtállóan, egyedi megjelenésben (akár fa hatással is) a legjobb ár-érték arányú megoldást jelentik az építkezők, számára. Nem beszélve arról, hogy egyedi méretben, formában és színben is gyártják, így bármilyen stílusú otthonba megtalálhatja a megfelelőt.

Műanyag ablak

Különleges igények

A forgalmas utcára nyílik ajtónk, ablakunk? Ezzel együtt is szeretnénk élvezni otthonunk nyugalmát, biztonságát?

Az extra hangszigetelés az ablakoknál, a kül- és beltéri ajtóknál egyaránt választható funkció, ahogyan a biztonsági zár és a törhetetlen üveg is. Ha például a maximális biztonság hívei vagyunk, kérhetünk MABISZ által minősített ajtókat is. Mondjuk el igényeinket bátran megrendeléskor, és kérjünk tanácsot!

A légkamrák száma a hőszigetelő képességet mutatja meg, amelyben a műanyag nyílászárók köztudottan verhetetlenek, így hosszú távon is pénztárcabarát megoldást kínálnak. Éppígy az üvegezés, amelynél a kétrétegű ma már alapvető, a háromrétegű pedig már a passzív házak igényeit is kielégíti.

Az ablak környezete

Kevesen gondolnak bele abba, hogy egy ablakcsere vagy –beépítés során nem csak az ablak kerül behelyezésre. A redőnyre is ekkor kell gondolni, illetve a párkányra, hiszen ezek szintén ekkor kerülnek kialakításra és később ablakunk meghatározó díszei lesznek.  Gondoljuk végig, és beszéljük át a kivitelező mesterekkel, hogyan szeretnénk kialakítani ablakaink környezetét!

Nappali nagy ablakokkal

Árajánlat

Eljutottunk az árajánlatig, melyet érdemes több helyről bekérni, hogy össze tudjuk hasonlítani. Ne csak az ár alapján döntsünk azonban, hiszen elsődleges szempont, hogy megbízható cégtől, az elvárt minőséget kapjuk. Az árajánlatban fontos szempont, hogy a beépítést vállalja-e a cég, mert ha nem, nekünk kell gondoskodnunk a mesteremberekről, így viszont kérdéses a megfelelő beépítés.

A garancia feltételi is másként érvényesek ilyenkor, ezért ha meg szeretnénk spórolni nem kevés plusz munkát és idegeskedést, olyan céget válasszunk, aki be is építi a választott nyílászárót. Bizalmat ébreszthet az is, ha egy műteremben előzetesen meg tudjuk nézni a cég által gyártott nyílászárók minőségét.

Ha elakadunk, kérjünk tanácsot!

Kevesen építkezünk napi szinten, így természetes, ha bizonytalanok vagyunk a választásunkat illetően. Az igazán felkészült cégeknél műszaki szaktanácsadó segíti a döntést, és áll rendelkezésre a kérdések megválaszolásával.

Mivel a döntésünk hosszú távra szól, érdemes körültekintőnek lennünk, hogy ez a befektetésünk elégedettséggel szolgáljon, amikor otthonunk kényelmét élvezzük. Ebben segít az RS Ablak, mely 17 éves szakmai múlttal a tanácsadástól az egyedi igények legyártásáig és beépítésig áll rendelkezésére, mindezt rövid határidővel. Keressen minket bizalommal!

www.rsablak.hu