Környezetbarát anyagból készült nyílászáró

Milyen ablakot válasszunk?

A legelső lépés az ablak anyagának kiválasztása. A fából készült ablakok mellett egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a műanyag ablakok. A mozgó alkatrészek a vázak, vasalatok, illetve a zárak rendszere rozsdamentes acélból készülnek, amik a tartósság záloga. A korszerű környezetbarát technológiával készült műanyag ablakok nagy előnye, hogy harmad annyiba kerülnek, mint a fából készült nyílászárók. Környezettudatos látásmódunk szempontjából is fontos, hogy ennek köszönhetően kevesebb fát kell kivágni. A műanyag ablakkeretek tartósabbak is, valamint sokkal jobban ellenállnak az időjárás körülményeinek. Anyaghibáktól mentes, nem szívja be a nedvességet, nem korhad és a felületén idővel nem keletkeznek sárgás, barnás foltok sem. Könnyebb takarítani, illetve nem kell néhány évente újrafesteni, illetve felületkezelni. A ma használatos termékeket a gyártók a környezetvédelem szellemében újrahasznosított műanyagból készítik.

Műanyag ablak rozsdamentes acél betéttel

A műanyag ablakok további előnyei

A műanyag ablak legfontosabb tulajdonsága, hogy kiválóan hőszigetel. Így jelentős megtakarítást érhetünk el a fűtési időszakban. Fontos megjegyezni, ha a későbbiekben az épület utólagos külső hőszigetelést kap, akkor érdemes a 3 rétegű nyílászáró és legkevesebb 6 légkamrás nyílászárók beépítése mellett dönteni. A műanyag ablak nagyszerűen funkcionál hangszigetelőként is. Szinte tökéletesen kizárhatjuk a külső zajokat és sokkal kevesebb por jut be az otthonunkba egy jól záródó ablaknak köszönhetően. A műanyag nyílászárók további előnyei, hogy időjárás, víz, ütés és UV-állóak. Manapság már nemcsak fehér színben lehet ablakot választani, hanem különböző színű és stílusú műanyag ablak vásárolható. Körülbelül 30% felárért már famintázatú, fém hatású, illetve az általunk megadott RAL színskálásból kiválasztott színes ablakkeretet is rendelhetünk. 

Műanyag ablak beépítés előkészületei 

Az ablakválasztás után kell a méreteket és az osztásokat meghatározni. A nyílási irányokat, valamint érdemes megtervezni a megfelelő árnyékolástechnikai megoldásokat is. Redőnyök, szúnyoghálók, illetve mindezek motoros vezérlése már minden szolgáltatás keretében elérhető. Ez utóbbinál figyelembe kell venni, hogy a szoba új ablakát mennyire süti a nap, azaz milyen a helyiség tájolása. Minden nyílászáró beépítés esetében ellenőrizni kell a garanciás feltételeket, hogy ne érjenek bennünket kellemetlen meglepetések. Mennyi garanciát kapunk az ablak anyagára és mennyit a beépítésre. Még a beépítés megkezdése előtt ki kell választani a párkányfogadó anyagát, mivel a szerkezet elemeként ez fogadja a külső párkányokat. 

Párkányfogadó

Ablakbeépítés szakértővel

A biztonságos és sikeres ablakbeépítés érdekében kizárólag tapasztalt szakértőkkel érdemes a munkát végeztetni. Az ablak beépítés összetett folyamat, amely speciális szerszámarzenált igényel. Az ablakcsere nem az a feladat, amit érdemes saját kezűleg elvégezni, mert számos buktatója lehet. A végeredmény akár még többe is kerülhet, mint amennyit a projektre szántunk. Ha a laikus ingatlantulajdonos rögtön szakértővel dolgoztat, akkor sokat spórolhat a munkaanyag árán, a munkálatok idején, emellett biztosan minőségi végeredményre számíthat. A szakember és munkaadó cége garanciát vállal munkájára, amely biztosíthatja a nyílászárók hosszú élettartamát.

Ablak telepítés környezettudatosan

A FOXDREAM Kft. kül- és beltéri nyílászárók, valamint árnyékolástechnikai eszközök forgalmazásával és szerelésével foglalkozik több évtizedes tapasztalattal.