A modern ajtótokok ezért teljesen eltűnnek a szemünk elől, ez pedig eddig nem is sejtett ajtódizájn és műszaki megoldási lehetőségeket eredményez.

A trend nyertese? A látható toklküli ajtó!

Hagyja az ajtó egyedi megjelenését valóban teljes mértékben kiemelkedni, és engedje az ajtót harmonikusan a falba simulni, ahol senkit nem fog zavarni. A látható tokborítást egyáltalán nem igénylő AKTIVE rejtett tokba ültetett ajtószárny ezt a hatást eredményezi. „Az AKTIVE rejtett tok a falnyílás szélét képezi, így bevonható a válaszfal felületkezelésével, például festékkel vagy tapétával. A becsukott ajtót nézve egy olyan elegáns vonalú, teljesen tiszta átjáró jelenik meg előttünk, melyen csupán az ajtószárny látható. Ráadásul nagy előnye, hogy a rejtett ajtótok falazott és gipszkarton válaszfalak esetén is alkalmazható – mondja róla Petr Paksi, a design ajtórendszereket gyártó cseh JAP FUTURE vállalat kereskedelmi igazgatója. Az AKTIVE rejtett ajtótoknak abban az esetben is nagy hasznát veszi, ha egy helyiségben úgy szeretne egymás mellé két ajtót elhelyezni, hogy azok ellentétes irányba nyíljanak. Azok az AKTIVE rejtett ajtótoknak köszönhetően a nézeti oldalról mindig elegáns síkot fognak alkotni.

Rejtett tokos ajtó

A teli üvegajtóknál is rejtse el az ajtótokot

A klasszikus tokborítású ajtótok, valamint a masszív pántok eddig szerves részei voltak a teli üvegajtóknak. Most már azonban a zavaró elemek nélkül is élvezhető a légies eleganciájuk. Ezt a kifejezetten a teli üvegajtókhoz tervezett AKTIVE GLASS rejtett ajtótok garantálja. „A rejtett ajtótokok eddig nem tették lehetővé a teli üvegajtók falsíkhoz igazítását. Így ebben a tekintetben az AKTIVE GLASS forradalminak számít. Olyan egyszárnyú, teli üvegajtókhoz készült, amelyek a nézeti oldal felé nyílnak és pontosan illeszkednek a falfelülethez” – magyarázta a JAP FUTURE részéről Petr Paksi. Az ajtókeret eloxált ezüstszínű alapkivitelben készül, de igény esetén a választott színnel is átfesthető.

Üvegajtó rejtett tokkal

Ide is, oda is nyitható

Az új ajtó kiválasztásakor nem tudja eldönteni, hogy az befelé vagy kifelé nyíljon-e? A DUAL rejtett ajtótokkal nyugodtan nyithatja mindkét oldalra! „Azért fejlesztettük ki DUAL rejtett ajtótokot, hogy lebontsuk a választott nyitásirányból adódó korlátokat. A speciális rejtett pántoknak köszönhetően az ajtószárny mindkét irányba nyílható”. Az ajtótok ráadásul ellenlemezzel is el van látva, így az ajtó nem csupán biztosan záródik, de kulccsal is zárható.

Üvegfelületű ajtó

A DUAL rejtett ajtótok lehetővé teszi az ajtószárny egyszerre mindkét oldalra történő nyitását

Látható, mégis más

A LATENTE ajtótok a teljesen rejtett ajtótok és a klasszikus tokborításos ajtótok közötti designos köztesmegoldást jelenti. Bár teljesen látható a faburkolata, mégis más, hiszen elegánsan a falsíkba ágyazódik. „A LATENTE ajtótok pontosan illeszkedik a falfelülethez, ezáltal egyáltalán nem nyúlik be a térbe, és nem zavarja a válaszfal integritását” – mutatta be a JAP FUTURE-t képviselő Petr Paksi.

Szintén rejtett tokos ajtó

Hangolja össze az ajtót a burkolattal

Olyan ajtószárny, mely tökéletes síkot képez a modern falburkolattal? Nem gond! „A kifinomult EFEKTA burkolatrendszerhez a burkolólapok rögzítésére szolgáló teherhordó alumínium rács, valamint EFEKTA rejtett ajtótok is tartozik. A szerkezetük úgy lett előkészítve, hogy rájuk lehessen csatlakoztatni a falburkolatot, így az ajtószárny egy síkban lesz a burkolattal" – mondta Petr Paksi, majd így folytatta: „Ráadásul, ha az EFEKTA rendszert a modern alumíniumvázas MASTER ajtóval kombináljuk, az ajtó és a burkolat felülete különböző anyagokkal, például fafurnérral, lakkozott üveggel, tükörrel, tökéletes fautánzatú laminátummal, fémmel vagy kővel is összehangolható.” Ezen kívül a padlótól egészen a mennyezetig érő ajtók esetében az EFEKTA rejtett ajtótok áthidaló alkalmazása nélküli megoldásra is lehetőséget ad.

Síkban futó rejtett tokos ajtó

A modern megjelenésű ajtótokok így teljes mértékben hagyják érvényesülni az ajtót, és eddig nem sejtett design lehetőségeket kínálnak a belső térben.

Továbbiak a www.japhu.hu weboldalon.