Lakberinfo.hu: - Kiknek szánják az Erfal prémium árnyékolókat?

Szeleczki Ferenc: - Cégünk a Szimpex Kft. családi vállalkozásként működik és feleségemmel Mikó Máriával ketten vezetjük a céget. 1999-óta vagyunk jelen az árnyékolástechnika piacán. Az első években természetesen nekünk is az volt a célunk, hogy minél több vevőt szerezzünk meg és ezáltal egyre nagyobb forgalomra tegyünk szert. Termékskálánk a Magyarországon gyártott középkategóriás termékekből állt. Az első pár év után azonban válaszút elé kényszerültünk. Vagy a nagyobb mennyiségben eladható, de olcsóbb és gyengébb minőségű termékeket forgalmazzuk, vagy azoknak a vevőknek az igényeit próbáljuk kielégíteni, akiknél a minőség alapfeltétel. Mi a második lehetőséget választottuk és több próbálkozás és kudarc után végre találtunk egy olyan gyártót akik a beltéri árnyékolók teljes palettáját kínálja első osztályú minőségben hihetetlenül széles típus és színválasztékban.

- Hogy kiknek szánjuk ezeket a termékeket? Természetesen mindenkinek, aki szereti a szépet, és igényli az apró részleteiben is kidolgozott minőséget. Nem elégszik meg egy színnel, hanem szeretne annak akár 20-30-féle árnyalatából választani. Azoknak, akik vásárlásnál hosszútávra gondolkoznak, és akik praktikus, könnyen használható terméket keresnek és a pénzükért nem szeretnének (a későbbiekben sokszor bosszantó) kompromisszumokat kötni.

L: - Milyen alapanyagból készültek ami ezt a minőségi különbséget eredményezi?

Sz. F.: - Az Erfal® termékek gyártása kizárólag Németországban történik. Az Erfal beszállítói kizárólag európai gyártók, akik több évtizedes tapasztalatokkal rendelkeznek. Ezek a gyártók (Faber, Decomatic, Hunter Dugles stb..) rendszereket és szisztémákat fejlesztenek, alkatrészeket és alapanyagokat valamint összeszerelő gépeket gyártanak. Több éven keresztül fejlesztenek és tesztelnek egy-egy terméket mire az a vásárlókhoz jut. A használat során nem fordulhat elő deformálódás, kopás, fakulás és bármi olyan elváltozás ami a használatban vagy esztétikailag kifogásolható lenne.

A gyártás során többszörös szigorú minőségi rendszeren megy végig a termék mire csomagolásra kerül. Az így elkészült termékek esetén 100% a garancia, hogy a termék kifogástalan minőségű és milliméterre pontos a gyártási méretű. Ehhez nagyban hozzájárulnak a számítógép vezérelt gyártósorok, ahol gyakorlatilag emberi kéz érintése nélkül történik a gyártás. Tehát egy egyszerű alap roletta mögött is mérnökök több éves fejlesztése áll, a textilek szigorú szabványok szerint készülnek, dokumentálva a fényáteresztő képességét, anyagösszetételét, tisztíthatóságát, a fém alkatrészeket rozsdamentes acélból vagy felületkezelt alumíniumból készítik, a műanyag alkatrészek alapanyaga pedig megegyezik a nyílászáróknál is felhasznált UV álló és színtartó PVC-vel.

L: - Meg lehet nézni a mintákat az otthoni fényviszonyok mellett is?

Sz. F.: - Természetesen igen. Minden viszonteladó partnerünk rendelkezik termék-katalógusokkal. Így ha Ön kér egy személyes találkozót az Ön lakásában vagy irodájában, akkor ott megtekintheti és kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbbet. Ha műszaki kérdés is felmerül a kollégáink a helyszínen tájékoztatják a lehetőségekről. Amennyiben ki is szeretné próbálni a terméket ezt is megteheti bemutatóteremmel rendelkező partnereinknél.

L.: - Lehet-e teljes black out fényzárást elérni?

Sz. F.: - Igen. Minden termékcsoport rendelkezik fényzáró textilekkel és olyan szerkezeti típusokkal (tokozott, vezetősínes, stb…) amelyeknél a teljes fényzárás biztosított. Ezek a fényzáró rendszerek kiválóan alkalmazhatók lakóházak és irodák esetén. Viszont nem megfelelőek olyan speciális helyekre pl. laborokba ahol 100% fényzárás szükséges. Ezekre a helyekre az Erfal® egy olyan speciális roletta kivitelt kínál, amelynél a szerkezet és a textil együttesen teljesen zárt állapotban 0% fényt ereszt át.

L.: - Milyen típusú árnyékoló a pliszé, és hová ajánlható leginkább?

Sz. F.: - A pliszé egy 25 mm széles „harmónika” szerűen összehajtott impregnált textil árnyékoló. Lakásokba és irodákba egyaránt ajánljuk. Kiváló fényszabályozás, praktikus elnyűhetetlen szerkezetek jellemzik. Rendkívül széles textilpalettából (több száz) választható az egyszínűtől a jacquard mintáson át a mesefigurásig. Univerzális árnyékoló: húzhatjuk lentről fel vagy fentről le, lehet gyöngyláncos vagy zsinóros vagy akár motoros, lehet téglalap vagy trapéz esetleg félkör,mozoghat függőlegesen vagy döntve vagy akár vízszintesen egy felülvilágítón vagy télikert tetején. Hogy mindez lehetséges legyen erről nem kevesebb mint 112! típus áll rendelkezésünkre. Az impregnált textilek évekig por és szenny taszítóak de ha esetleg bekoszolódik: egy mozdulattal levehető és mosható. Nyugat Európában ez egyik legkeresettebb árnyékoló típus, nálunk Magyarországon még csak az utóbbi években kezd igazán teret hódítani.

L.: - Hogyan lehet tisztítani például egy római rolót, amiben pálca van?

Sz. F.: - A római roló szerkezetéről a textil egy mozdulattal levehető, a pálca pedig kihúzható. Mosás után ugyanilyen gyorsan szerszám és segédeszköz nélkül egy pillanat alatt feltehető.

L.: - Milyen garanciákat tudnak vállalni? ( pl. szakadás, fakulás )

Sz. F.: - Rendeltetésszerű használat mellett minden termékünkre (szerkezet, textil, elektromos alkatrészek) 24 hónap teljes körű garanciát vállalunk. Textil sérülése esetén természetesen lehetőség van csak a textil cseréjére is.

L.: - Lángálló típus is van, ha éppen szállodába szeretnénk árnyékolót, ahol ez előírás?

Sz. F.: - Igen minden termékcsoport esetén van lehetőség lángálló textil választására is. Az Erfal® minden termékcsoportja esetén a textil választéka az alábbi szerint csoportosítható:

- Fényáteresztő képesség:Transzparens, részben fényáteresztő vagy fényzáró
- Anyagösszetétel (Trevira, PES, stb…)
- Nehezen éghető DIN 4102 B1 szabvány szerint igen/nem
- Reflexios textil (Külső oldalon fényvisszaverő réteg) igen/nem
- Párás, nedves helyiségben használható igen/nem

L.: - Van-e különleges, csak Önöknél rendelhető termék?

Sz. F.: - Már az Erfal® terméktípusok és textilek választéka is egyedülálló, de van néhány olyan termékünk ami Magyarországon csak nálunk elérhető. Ilyen például: 89 mm-es alumínium szalagfüggöny lamella akár perforált kivitelben is,

- Szalagfüggöny karnis 4-féle kézi mozgatási lehetőséggel
- Vízszintes szalagfüggöny feszített kivitelben pl.: felülvilágítókhoz
- 4 méter széles és 3,5 méter szélességig gyártható roletta kézi vagy motoros mozgatással
- Lapfüggöny sínrendszer nemesacélból, vagy krómozott felülettel
- Mindig az aktuális Trendnek megfelelő textil kollekció most például a pliszé Chocolate collection barna színvilága
- Minden termékünk rendelhető 24V vagy 230 V motoros mozgatással.

L.: - Általában mennyi a rendelési idő?

Sz. F.: - Termékeinket 3 hetes vállalási határidővel szállítjuk. Ez azt jelenti, hogy a megrendeléstől számított legkésőbb 3 hét múlva az árnyékolót a megrendelőnek felszerelve átadjuk.

L.: - Külső árnyékolókat is forgalmaznak?

Sz. F.: - Igen teljes körű árnyékolástechnikai termékpalettát forgalmazunk, így az alábbi külső árnyékolókat is megtalálják nálunk:

- ROMA redőnyrendszerek
- AluMark zsalúzia
- Weinor napellenzők és télikert árnyékolók

L.: - Milyen elérhetőségeken kaphatunk bővebb információt?

Sz. F.: - Az érdeklődőket feleségem Mikó Mária várja szeretettel bemutatótermünkben előzetesen egyeztetett időpontban vagy telefonon. Keressék Őt bizalommal, árajánlat és termékinformáció esetén. vagy ha személyes helyszíni tanácsadást kívánnak egyeztetni.

Szimpex Kft.

www.szimpex.hu