Mi az: télen fűt, nyáron hűt? Hát persze, hogy az aluredőny!

Aluredőny fa színben

Hiszen ki ne szeretné, ha a fűtésszámlája a harmadával csökkenne, ha a nap nem fakítaná ki a bútorkárpitot, vagy ha vihar idején sem kellene félni az ablaküveg sérülésétől? Tény, hogy az alumínium redőny a legnépszerűbb kültéri árnyékoló, nem lehet azonban eleget hangsúlyozni, milyen nagyszerű és hosszú távú, értéknövelő beruházásról van szó, mennyit spórol nekünk, és hogyan óvja az ablakainkat.

Aluredőny és csökken a fűtésszámla

Aluredőny több színben

Aluredőny barna színben

Alumínium redőny és a csekkek
Nos, a fűtésszezon közeledtével a legtöbb magyar háztartásban torokszorító témaként kerül szóba a fűtés. Az alumínium redőny bizonyítottan 30-40 százalék körüli megtakarítást hoz, és még az új építésű házaknál is jócskán, mintegy 15-20 százalékkal csökkenti a fűtésköltséget. Az alumínium redőny ráadásul nyáron is besegít: az árnyékolt helyiséget a legnagyobb forróságban is kellemes, 26-28 Celsius-fok körül tartja, ami szükségtelenné teszi az energiafaló légkondicionáló bekapcsolását, és a hűtőgépet is megkíméljük.

Alumínium redőny fehér színben

Az alumínium redőny és az időjárás
Az idei nyár bebizonyította, hogy egyik pillanatról a másikra zápor, sőt, jégeső szakadhat a nyakunkba, a szélviharban fák dőlhetnek ki, ami a ház legvédtelenebb részeit, az üvegfelületeit sem feltétlenül kíméli. Jó szolgálatot tesz ilyenkor az alumínium redőny! A kültéri igénybevételnek UV-stabilizált, masszív felépítésű, rozsdamentes alumínium lamellák és alkatrészek tesznek eleget.

Alumínium redőny és a technológia
A Rollstar egyedi, méretpontos alumínium redőnyt gyárt, élen járó technológiával. Az oldalról egymásba csúsztatott duplafalú, poliuretánhabbal töltött görgőzött lamellák leeresztett állapotban oldalt megvezetve lezárják az ajtó- vagy ablaknyílást, feltekerve pedig védőtokban helyezkednek el. Teljesen leeresztett állapotban a páncélzatot rögzítő felső acél laprugók automatikusan megakadályozzák a redőny feltolását. Az extrudált alumíniumprofilból készített vezetősínek rugalmas tömítése csendes működést biztosít. Az aluredőny a technológiával lépést tartva automatizálható, eső- és szélérzékelővel okosítható, működése akár a napfelkelte és naplemente idejét beprogramozva időzíthető, tehát tökéletesen az életstílusunkhoz igazítható.

Alumínium redőny és az időzítés
Energiatakarékosságán, stabil felépítésén túl az alumínium redőny nagy előnye, hogy soha nem késő felszereltetni. Igaz, a legjobb, ha már jókor, a ház tervezésének idején gondolunk rá. Mikor melyik alumínium redőnyt válasszuk? A külső tokos aluredőny bármikor felszerelhető, amikor úgy döntünk, energiabarátabbá, takarékosabbá és komfortosabbá szeretnénk tenni otthonunkat. A vakolható tokrendszerű redőnnyel már az építészeti tervezés fázisában kalkulálnunk kell. Az előrelátás eredménye, hogy a homlokzat láthatatlan részévé válik a redőnytok, ami rendkívül esztétikus.

Alumínium redőny Rollstar

Alumínium redőny külső tokos

Az építész mellett érdemes a Rollstar szakértőitől is tanácsot kérni, akik többek között a szigetelés vastagságának és egyéb paraméter birtokában segítenek a legmegfelelőbb alumínium redőny megtervezésében, majd legyártásában, helyszíni felszerelésében. Ha a nyílászárócserével együtt szeretnénk letudni a redőnyvásárlást, akkor az ideális választás az ablakkal egybeépített, műanyag belső tokos redőny. A kompakt változat, vagyis a szúnyoghálóval egybeépített alumínium redőny okos rendszerében közös lefutóban, egymás mögött mozog a redőny és a szúnyogháló. E praktikus kompakt típust ugyancsak sokan kedvelik.

Alumínium redőny motoros vezérléssel Rollstar

Alumínium redőny és a színek
Itt az ideje, hogy ne „szürke eminenciásként” gondoljunk az aluredőnyre! Kattintson a látványtervezőnkre, és győződjön meg arról, hogy milyen jól állnak a színek az alumínium redőnynek! A homlokzat, a lábazat, a tetőfedés színeivel tökéletesen harmonizáló aluredőny a ház díszévé válik. A RAL-skáláról választott árnyalatért felár fizetendő, de a hatás megfizethetetlen! Attól pedig ne tartsunk, hogy a nap kifakítja, foltokat hagy a lamellákon, hiszen UV-stabilizáltak. Meggyőztük, vagy van még kérdése? Keresse a Rollstar szakembereit!

Rollstar Budapest

www.rollstar.hu

Telefon: 350-7757 - Mobil: 20/489-8600
E-mail: bemutato@rollstar.hu   

1133 Budapest, Váci út 94.
Nyitva tartás: Munkanapokon: 8-16 óráig

Alumínium redőny erős és esztétikus