Szükséges alapanyagok:

- 10 mm széles különféle színű organza szalagok - 3-4 mm széles különféle színű szaténszalagok
- fatojások (fürjtojás nagyságú ) - peddignád - színes alumíniumhuzal

Húsvéti tojás dekoráció hozzávalók

Eszközök: - hegyes-lapos fogó, - csípőfogó, - olló

Elkészítés:
A peddignádat felhasználás előtt fél órával áztassuk be. Két kb. 1m hosszú peddignád szálból gúzskarikát készítünk, melynek átmérője legyen 8 cm. A szál egyik végéből hurkot képezünk, a szál másik végét kívülről befelé haladva átbújtatjuk a hurkon. Eközben mindig fordítunk is a karikán,hogy egyenletes körré alakuljon. Ha a szál véget ér, pótoljuk , amíg el nem érjük a kívánt 1 ujjnyi vastagságot.

A színes alumínium huzalt feltekerjük a fogó segítségével, kb. 10 forintos nagyságú spirállá formázzuk, a végén 4-5 cm-es egyenes részt hagyva. A fatojást a spirál közepére helyezzük, és a drótot felhúzzuk a tojásra. A drótot szorosan egyengessük a tojás köré, majd a megmaradt egyenes véget kis hurokká hajlítsuk be. Ennél fogva tudjuk felfüggeszteni a tojást.

A megdrótozott fatojást a vékony szatén szalag segítségével felkötjük a karikára úgy, hogy a kis tojás a kör közepén helyezkedjen el. Az organza szalagokból tripla masnit kötünk. Lehet vegyesen is válogatni a színeket. A masnit vékony szatén szállal kössük át és a szatén szalag végét hagyjuk hosszabbra. A masnit helyezzük el a tojás fölé és kötözzük a karikára. Befejezésül a szatén szalag megmaradt két végégét összekötve akasztót készíthetünk.

Tippek: Akasszuk fel a díszeket barkára, vagy csavartfűz ágaira. Jól mutatnak a bejárati ajtón, de szépen dekorálhatjuk velük a húsvéti asztalt is. Kedves egyedi ajándék lehet a locsolkodók számára.

Ötlet, és elkészítés: Kisügyes Kézműves Műhely

Szöveg: Gonda Márta
Fotók: Gonda Márta, Kiss Rebeka