Hogy milyen színeket válogassunk össze? Ehhez adunk néhány ötletet.

Elvarázsolt erdő hangulat

Erre az enteriőrre a halvány árnyalatok a jellemzőek, amik a sötét téli estéken az otthoni sárgás fényben is szépen mutatnak. Dekorációként használhatunk ollóval kivágott sorminta-díszeket, a karácsonyfán pedig a vörös az ezüst és a nyers színek domináljanak. Képkereteinkben erre az időszakra új, alkalomhoz illő képeket vagy üzeneteket tehetünk.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

Vidéki stílusú karácsonyi nappali

Középpontban a családi együttlétekre hívogató egymással szembe fordított kanapé. Rajtuk egyszínű és mintás piros párnák, melyek jól harmonizálnak a karácsonyfa díszekkel, és az asztalként is funkcionáló lábtartóra is e színek kombinációjából álló futó került. Nagyszerű hangulatot eredményez a kandalló párkányára helyezett jácint és fagyöngy dekoráció.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

Élénk és merész karácsonyi nappali

Aki nem ragaszkodik a tradicionális díszítéshez, az választhat modern és vidám kiegészítőket, élénk színekkel, szokatlan megoldásokkal, fehér műfenyővel tarka koszorúval. A mókás fali neon világítás a városi nyüzsgő karácsonyi készülődést eleveníti fel.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

Bronz és csokoládé nappali

Az arany a bronz és a barna többféle árnyalata a hagyományos karácsonyi díszítő színek közé tartozik. Ám ezekből a díszekből ne csak a fára tegyünk, hanem a dohányzóasztalra egy tálba, polcokra, vagy az ünnepi étkezőasztalra is. Többféle méretű, de azonos mintájú és színű gömb összeragasztásával egyedi dekorációt készíthetünk.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

Téli csodaország nappali

Ebben a neutrális színvilágú környezetben könnyen feltűnnek a finom dekorációs elemek. A kötött párnahuzatok a tömörfa asztalka és a tapéta apró gally mintázata erdei hangulatot teremt. Az örökzöld fenyőkoszorú a kis fákkal, tobozokkal, hóbaglyokkal és téli madáretetővel mind ezt a nyugalmat árasztják.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

Hangulatos karácsonyi nappali

Ebben a nappaliban csak a zöld - a természet szimbóluma - az ezüst, a hó és a jég visszafogott színei jelennek meg, viszont hangsúlyos látványelemek a robusztus ezüst gyertyatartó, a háromlábú kis asztalka, illetve az asztalon található üvegvázák, mécsestartók.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

Pikáns lime ünnepi nappali

A pirossal nem lehet mellényúlni, ha ünnepről van szó. Idén azonban megbolondíthatjuk az összhatást egy kis lime zölddel. Használjunk egyharmadnyi pirosat, egyharmad egyéb színt és a lime élénk zöldje adja ki a harmadik harmadot. Garantált az üde és friss környezet.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

Piros a fehérrel

A piros és a fehér kombináció, a gyertyaláng és a tűz fényével kiegészülve meghitt, meleg, hívogató atmoszférát teremt. Legjellemzőbb karácsonyi növény a mikulásvirág, ami talán a piros legszebb árnyalatával díszít. Használjuk bátran, és helyezzünk el belőlük többet is. Az ajándékokat díszítő piros és fehér szalagok tovább erősíthetik ezt az együttest.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban

Csillogó kristály nappali

Ha nappalinkban csillogó kristály hangulatot szeretnénk elérni a fehéret, az üveget, és az ezüstöt kombináljuk. A karácsonyfán használjuk a csepp, az egyszínű hosszúkás ezüst, a hópehely, vagy a csavart alakú, illetve a jégcsap formájú díszeket. Faágakat is lefesthetünk fehérre, vagy ezüst színűre, ezeket üvegvázába tegyük.

karacsonyi_dekoracio_tobb_stilusban