Az egyediség azonban tovább fokozható néhány ügyes ötlettel amit magunk is könnyen elkészíthetünk. A tök erőteljes narancs alapszíne és nagy felülete és formája, jó alapot ad ahhoz, hogy festéssel dekoráljunk. 

Díszítés szalagokkal

Válogassunk össze kisebb méretű sütőtököket. Dekoráljunk olyan mintás szalagokkal amik eléggé kontrasztosak a narancssárgával. Tegyünk egy kevés ragasztót a szalagokra, és tekerjük körbe a termést. Az elkészült darabok bekerülhetnek egy rusztikus tálba, vagy igazi asztaldísszé is válhatnak.

 Őszi dekorációs ötletek sütőttök díszítés szalagokkalŐszi dekorációs ötletek sütőtök festés

Sütőtök egyedi festéssel

A dekorációs hatás tovább fokozható, ha a színes tököket szokatlan területeken helyezzük el. A különleges díszítéshez csak festékre van szükségünk és némi fantáziára. A csíkos és a pöttyös variációt könnyebb elkészíteni és a hatás nem marad el. Hogy egyenes vonalakat kapjuk a festéshez használhatunk könnyen levehető ragasztószalagot, vagy öntapadó festőszalagot, amivel kitakarjuk azt a területet amit sárgán szeretnénk hagyni. Ezt a festést, és a száradást követően csak el kell távolítanunk.

Sütőtök gyertyatartó és mécsestartó

Barátságos asztali díszt készíthetünk szintén kisebb méretű sütőtök termésekből. Vágjuk le a tök szárát egészen tövig. Helyezzünk egy üvegtálkát a tetejére. Vágjuk fel néhány 10 cm-es drót darabot. Hajlítsuk meg őket és tűzzük körbe az üvegtálkát. Ez megakadályozza, hogy a tálka elmozduljon vagy leessen. A tálkába mécsest vagy tetszés szerinti gyertyát állíthatunk.

Őszi dekorációs ötletek sütőtök asztali dísz gyertyatartóŐszi dekorációs ötletek sütőtök váza festett sütőtök helloween tök

Black Magic sütőtök váza

Vázánk elkészítéséhez már egy éles késre is szükségünk lesz. Vágjuk le a sütőtök tetejét, és egy kanállal szedjük ki a belső részeket. Egyedi megjelenést érhetünk el, ha matt festéket használunk. Ragasszunk fel előre kivágott sablonokat és festékspray segítségével fújjuk le a felületet. Száradást követően távolítsuk el a sablonokat és a váza életre fog kelni.
 

Sütőtök dekoráció