Több színből kiindulva alakítsuk ki a végleges variációt. Két cikkben szeretnénk ehhez segítséget nyújtani. Az első cikkben hálószobákhoz és nappalikhoz adunk néhány színkombinációs ötletet. A második cikkünkben konyhákról és étkezőkről esik majd szó. Az első hálószobánkban a sötétkék fal dominanciáját a világos nagyméretű ággyal illetve a püspöklila székkel törték meg.

Színminta lakberendezéshez

Világos hálószoba

A következő hálószobában a falak és a bútorok az éjszaka  sötétjét képviselik. Az egész szoba a teljes ellazulás és pihenés érzését kelti. A selyemfényű fekete falakhoz kitűnő kontrasztot ad a világos padló, valamint a fehér ágyneműhuzat. A sárga fejvég az egyetlen olyan terület, amelyre a szoba belépésekor a tekintet irányul.

Színminta lakberendezéshez

Hálószoba fa falburkolattal

A harmadik hálószobánk a purista és minimalista stílust képviseli. A bőrbútorok kevésbé dominálnak a szobában, a színek közelsége diszkrétebbé teszi őket. Az éjjeli asztal szinte beleolvad a háttérbe, színe megegyezik a falburkolattal. A földszínek kombinációja kellemes melegséget kölcsönöz a hegyekben lévő luxusvilla hálószobájának.

Színminta lakberendezéshez

Bőr franciaágy és minimál falburkolat
A hideg árnyalatok kedvelőinek ajánljuk az első nappalinkat. A modern stílusú, olasz nappali egy Penthouse lakás része, ahol az ablakból fergeteges kilátás nyílik az egész városra. Ezt a panoráma érzetet erőteljesen növeli a fehér fal és padlózat. Biztos támpontot a magasban egy kék színű kanapéval és némi dekorációs anyaggal értek el.

Színminta lakberendezéshez

Olajzöld sarokkanapé

Második nappalink a régi időket idézi fel. Kissé nosztalgikus hatást kelt a kanapé hagyományos formája és a falak halványzöld színe. Mivel a kanapé színe csak néhány árnyalattal tér el a fal színétől, kiemelkedik környezetéből. A szembeötlő kontrasztot a kanapé széleit körbefutó aubergine-szín valamint a kék szőnyeg adja.

Színminta lakberendezéshez

Klasszikus és unalmas sarokkanapé

A harmadik nappaliban a sötét színű bútorok elegáns megjelenésükkel dominálnak. A kompenzáló világosságot a hatalmas ablakon át bejövő fény és a világos padló biztosítja. Ezáltal a szoba nem válik túl fénytelenné, otthonos marad.

Színminta lakberendezéshez hideg színek

Fekete textilbőr kanapé