Nézzünk hát néhány stílusirányzatot, amelyek most is népszerűek!

Lakberendezési stílusok

Minimál 
Letisztult formavilág jellemzi, ahol általában 2 színnél több nem nagyon jelenik meg, inkább ezek különböző árnyalatai. A stílus mellőzi a túlzsúfolt helységeket, polcokat, és nagy terekben kifejezetten jól mutat. A bútorokon visszaköszönnek a fényes felületek, amelyek eleganciát sugallnak.

Minimál nappali látványterve

Vintage 
A stílusra jellemzőek a régi típusú bútorok, amelyek akár új funkciót is kaphatnak. A színek terén leginkább a fekete, fehér és púderes árnyalatok dominálnak. Az új bútorokat is lehet „régiesíteni” különböző eljárásokkal, így teljesen egyedi megjelenés kölcsönözhető a lakásnak. Textilekben, anyagokban a csipke, bársony, esetleg a vászon hatású anyagok a népszerűbbek. Az összhang szempontjából lényeges, hogy a fontosabb, jellegzetesebb bútorok közel azonos színűek legyenek. Ezt természetesen fel lehet dobni különböző kiegészítőkkel. A vintage irányzat nagyon egyedi, hiszen különböző korszakok keveredése jelenik meg benne, ezért nélkülözhetetlen a kreativitás és szépérzék, hogy harmonikus látványt kapjunk.

Vintage lakberendezés - Konyha

Mediterrán
Hazánkban is egyre szélesebb körben elterjedt a világszerte felkapott mediterrán stílus. Meleg árnyalatok jellemzik, és gyakori a narancs, a piros, a vörös és a fa használata. Bútorok tekintetében rendkívül széles a lehetőségek tárháza, így számos variáció valósítható meg. Ebben a stílusban fontos a közösségi terek kialakítása, és a tárgyak, emléktárgyak elhelyezése a lakáson belül.

Mediterrán hálószoba

Retró 
Fő jellemzője a színkavalkád, a bohémság és a szabálynélküliség. Leginkább az ’50-’60-’70-es évek jelennek meg ebben az irányzatban. Csak egy kis portalanításra van szükség, és bátran előkerülhetnek a 30-40 évvel ezelőtti asztali vagy álló lámpák, dohányzóasztalok, fotelek, rádiók és még hosszasan sorolhatnánk. A falakon rendszerint visszaköszönnek az élénk színű pöttyök és a csíkok, amelyek tökéletesen hordozzák ezt a stílust.

Retró gyerekszoba csíkos falakkal

Klasszikus 
A stílust a nagyméretű bútorok és az ehhez szükséges nagy belmagasság jellemzi. Általában meleg színeket alkalmaznak, de ettől ízlés szerint el lehet térni. A lényeg, hogy a bútorok egymással összhangban legyenek. Textilek tekintetében a selyem, bársony, csipke jelenik meg leginkább, hiszen a klasszikus vonal önmagában hordozza az eleganciát.

Klasszikus nappali lakberendezés

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a lakberendezés, és a későbbiekben szívesen elhelyezkedne ebben a szakmában, szeretettel várjuk oktatási központunkban, ahol kiváló tanárainktól sajátíthatja el a szakma minden fortélyát, 3D látványtervezéssel egybekötve!

Bővebben: SOTER-LINE Oktatási stúdió - Lakberendező tanfolyam

SOTER-LINE OKTATÁSI KÖZPONT

1073 Budapest, Erzsébet krt. 7.
+36 1 887-2330
info@soterline.hu
www.soterline.hu
Facebook.com/soterlineoktatasikozpont/