A felkészült, képzett lakberendező napjainkban igen keresett, sokat foglalkoztatott szakember.
Munkájuk, tevékenységük sokrétű és változatos. A jó szakemberek önmenedzseléssel érvényesülhetnek vállalkozóként vagy dolgozhatnak gyakorlott szakemberek mellett, tervező irodákban építészek, belsőépítészek szakmai munkáját kiegészítve, támogatva.

Az érvényesülés formáját mindenki egyéni igényei, ambíciói és szakmai felkészültsége szerint választhatja meg. Szakmai tapasztalata és referenciái alapján döntheti el, hogy vállalkozóként épít hazai, esetleg nemzetközi karriert, vagy alkalmazottként kamatoztatja tudását a munkaerőpiacon.

Lakberendező tanfolyam - Soterline Oktatási Központ

Mit csinál a lakberendező? Komplex szolgáltatást nyújt, amely során tanácsot ad, koncepciót alkot, tervez, látványtervet készít, megvalósít és menedzsel.

Lakberendezői tanácsadás 

Egy egyszerűnek tűnő szolgáltatás, amely során a megrendelőnek „csupán” tanácsra, ötletekre van szüksége, hogy környezetét alakítsa (pl. falszín kiválasztása, egy-egy kiegészítő elhelyezése). Ebben az esetben a lakberendező tervdokumentációt nem készít, legfeljebb vázlatokat állít össze a megrendelővel történő beszélgetések és igények alapján.

Vázlattervezés, koncepcionális tervezés 

Ez maga a művészet! A lakberendező a lehetséges megoldásokra kínál javaslatokat többféle megközelítésben. A vázlatok, koncepciók készítése során a képzelet szárnyalhat, a szakember lehetetlent nem ismer!

Tervezés 

A tervezési feladat összetettsége és a megrendelő igénye alapján részleges, vagy komplett tervdokumentációt készít a lakberendező, mely alkalmas a kivitelezés szakmai támogatására. Családi ház, lakás, üzlettér vagy akár iroda a megbízás tárgya. Aki igénybe veszi lakberendező segítségét sok bosszúságtól kímélheti meg magát és időt, pénzt spórolhat.

Tervezői művezetés 

A tárgyak, termékek, kiegészítők kiválasztására, esetleg beszerzésére kap felhatalmazást fő feladatként a lakberendező. A kivitelezés helyszínén a terv szerinti vizuális megjelenés megvalósulása és felügyelete, valamint a dekoratív és díszítőelemek elhelyezése van a fókuszban.

Menedzselés 

A lakberendező feladata a kivitelezőkkel együttműködve a teljes generálkivitelezés koordinálása, felügyelete, szervezése, és/vagy ezek végrehajtása. Igazi nagyszabású, mindenre kiterjedő, felelősségteljes tevékenység, amely szoros együttműködést és jó (munka)kapcsolatot feltételez a szakmai megvalósítókkal és a megrendelővel egyaránt.

A jó szakembernek a fenti tevékenységek mindegyikében magas szinten, hitelesen kell helytállnia és felkészülten kell menedzselnie a folyamatokat és a kapcsolatokat, hogy a megrendelő maximálisan elégedett legyen a nyújtott szolgáltatás minőségével, a végeredménnyel, a megújult környezetével. Magas szinten kell ismernie a szakma rejtelmeit, folyamatosan fejlesztenie kell tudását. Versenyelőnyt jelent, ha a lakberendező a jelen kor elvárásai szerint munkája során a tervezéshez és a vizuális megjelenítéshez digitális eszközöket és alkalmazásokat, látványos tervezőprogramokat is használ.

A szakmára jellemző a folyamatos kihívás, a változatos munkavégzés, hiszen mindig jön egy új lakás, egy ház, egy iroda, amelyből a legtöbbet kell kihozni a megrendelő igényei szerint. Aki egy igazán kreatív és izgalmas munkára vágyik, vagy csupán azt szeretné megtanulni miként tudja csinosabbá tenni saját vagy akár ismerősei lakását az megtalálhatja álmai szakmáját lakberendezőként.

Egy intenzív ütemezésű minőségi képzésen, akár 4 hónap alatt is megszerezhető a Lakberendező OKJ-s végzettség. Várunk képzésünkön, a meghirdetett időpontok egyikén, ahol elsajátíthatod a lakberendezést és 3D látványtervezést egy tanfolyamon belül az Archline XP program segítségével, amelyet otthon is ingyenesen használhatsz a képzés ideje alatt.

Bővebben a lakberendező képzésről: SOTER-LINE Oktatási stúdió - Lakberendező tanfolyam

SOTER-LINE OKTATÁSI KÖZPONT

1073 Budapest, Erzsébet krt. 7.
+36 1 887-2330
info@soterline.hu
www.soterline.hu
Facebook.com/soterlineoktatasikozpont/