Nappali fonott fotelekkel

Kell egy ház, ahol a család minden tagja ki tudja pihenni magát, de alkalmas közös programokhoz is. Ez volt a tulajdonosok elsődleges célja, amikor úgy döntöttek, hogy megvásárolják ezt a házat a Földközi- tenger partján. A ház eredetileg is jó állapotban volt, de néhány részlet megváltoztatására így is szükség volt. A Dröm Living építészeti és belsőépítészeti stúdió vette át a projekt vezetését azzal a kihívással, hogy új arculatot adjon ennek a közel száz éves régi ingatlannal anélkül, hogy elveszítené a patináját. A tenger közelsége, és a csodás kikötő látványa indokolta a vízparti hangulatú lakberendezési stílust. 

Mivel a természetes fényből nincs hiány, úgy döntöttek, hogy az összes teret fehérre festik, ami egy alap hátteret adhat a szépen összeválogatott színeknek, a fonott bútoroknak és kiegészítőknek. A természetes szövésű lakástextilek és a meleg anyagok, mint például a fa, a rattan vagy az eszpartófű a világos árnyalatok túlsúlyát eredményezik, amihez a tengerre utaló kék társul. 

Az eredeti travertin márványpadlót megőrizték a földszinten, viszont az emeleten laminált lapra cserélték, amely melegséget és harmóniát kölcsönöz a hálószobáknak. A konyhabútor is teljes átalakuláson ment át. A nappali terével egybe nyitották, a praktikus kialakítású szigetes elrendezés fehér lakkozott fából készült. A mennyezetbe épített páraleszívó diszkréten végzi a munkáját. 

A dekoráció szempontjából a tervezőknek sikerült létrehozniuk egy meleg és otthonos légkört, finom eklektikával. A berendezésnél felhasználták a család régi restaurált és helyreállított bútordarabjait. A régi faasztallal kombinálták és az ebédlőben található könyvespolcot. A hálószoba ágya feletti fejvég is az épület egy eredeti újrahasznosított darabja. A végeredmény egy friss és dinamikus környezet lett, ahol szívesen töltjük el az időt.

Kilátás a kikötőre

Felújított régi ház nappalija Katalóniában

Világos nappali natúr lakberendezéssel

Nappali színes párnákkal

Étkező nádszékekkel

Konyhasziget mennyezetbe épített páraelszívóval

Lakkozott fa fehér konyha

Fonott tárolókosarak a konyában

Hálószoba a tetőtérben

Deszkából készül rusztikus fejvég

Gyerekszoba fonott falvédővel

Gyerekszoba natúr textilekkel

Modern mosdó különleges tükörkerettel

Műrattan fonott szék ami időjárásálló

A földszint alaprajza

Az emelet alaprajza