Faldekoráció maszkolószalag segítségével

Természetéből adódóan a maszkoló szalag mentén festés alapvetően geometriai jellegű dekorációt tesz lehetővé, de ezen belül a határ csak a fantáziád. Összeszedünk néhány ötletet és tudnivalót a maszkoló szalag fajtáiról és használatáról, aminek segítségével már könnyedén belefoghatsz az alkotásba.

Falfestés maszkoló szalaggal

A maszkoló szalag, vagy másik nevén festőszalag egy olyan öntapadós csík, amit a falra tudsz ragasztani festés előtt, hogy kitakard azokat a részeket, ahová nem szeretnéd, hogy festék jusson. Eredetileg ez azt jelentette, hogy a maszkoló szalag használatával meg lehet óvni például a szegőléceket és az ablakkeretet, így később nem kell festéket sikálni. A kreatív ember azonban ezt a praktikus eszközt is alkotásra tudja használni.

Tesa maszkoló szaagA maszkoló szalag olyan öntapadó szalag, amivel kitakarhatsz részeket a festésnél a falon.

A csíkos fal soha nem megy ki a divatból

A csíkos fal egyik legegyszerűbb változata a kétszínű fal. Itt egy felületen belül két színt alkalmazol, de ahhoz, hogy szép legyen az eredmény, tökéletes kontúrra van szükség. Ebben segít a maszkolószalag. Egyszerűen felragasztod függőlegesen, vízszintesen vagy akár ferdén és a szalag mentén végig fested. Nem kell arra figyelned, hogy nehogy túlszaladj a színnel, mégis tökéletes lehet az eredmény.

Ezt a technikát lehet kombinálni bármilyen irányban, akárhány színnel, egymással párhuzamos vagy egymást keresztező vonalakkal. így akár kockás vagy káró mintás falat is csinálhatsz minimális erőfeszítéssel olyan színekből, amiket csak szeretnél.

Csíkos fal festése maszkoló szalag segítségévelA maszkoló szalag segítségével könnyedén tudsz tökéletes kontúrokkal csíkos falat festeni.

Ha az íves formákat kedveled

Ha a csíkokat túl merevnek találod, akkor sem kell lemondanod a maszkoló szalag segítségéről, ugyanis kitalálták már a rugalmas változatát is, amit íves vonalak mentén tudsz felragasztani. Ez a szalag kicsit olyan, mint a ripszszalag és nyújtható egy bizonyos mértékben, hogy követni tudja az íves formákat. Használatával ugyanúgy tökéletes kontúrokat kapsz, mintha sablon segítségével festenél.

Hatszögletű minta maszkolószalaggal

Színes festett geometrikus faldekoráció ötlet

Még kültérre is

Ha esetleg a ház külső falát szeretnéd megbolondítani festéssel, akkor itt is segítségedre tud lenni a maszkoló szalag. Létezik ugyanis kifejezetten kültérre, akár vakolatszóráshoz és festéshez is alkalmazható szalag. Ezekkel már tényleg csak a fantáziád lehet a határ a lakás és a ház falainak dekorálásánál.