Azok számára, akik nem szeretnének túl nagy befektetést, le tudnak mondani a drága tapétákról, kerámia falburkolatokról, vagy éppen kortárs festményekről, netán egy polcrendszerről, most egy elérhető dekorációs ötletet ajánlunk. A legtöbben már biztosan találkoztak falmatricával, egy kedves figurával, akár magazinok, inspirációs gyűjtőoldalak vagy matrica dekorációs webáruházak oldalain. De előfordulnak kávézók ablakain, üzletek bejárataink, vagy éppen egy közösségi térben ezek a vidám minták. 

Falmatrica nappali

A falmatrica nagy előnye, hogy monokróm megjelenésű, szinte bármilyen lakberendezési stílushoz jól alkalmazkodik, bárki számára könnyű a felhelyezése és kedvező az ára. Mivel többféle méretben is kapható ugyanaz a minta, így biztosan a legjobb méretű mintát tudjuk kiválasztani az adott falfelületre. 

Előszobába és irodába 

Gyakori, hogy az előszobában egy üdvözlőszöveg fogadja a belépőt. Ezek az „üzenetek” leginkább tudat alatt hatnak, jó közérzetet és pozitív kisugárzást eredményeznek, vendégeink pedig sokkal vidámabban fognak megérkezni hozzánk. Ne korlátozzuk ezeket a szövegeket a lábtörlő méretére, sőt, ezek inkább a falon mutatnak jól. 

Előszobai falfelirat matrica

Konyha és étkező

Ezekbe a helyiségekbe gyakori az olyan dekorációs elem használata, ami egyrészt az érzékekre hat, egy gőzölgő kávé sziluettje vagy egy éppen vidám séf figura jelzi, hogy ki is a főnök a konyhában. A falmatrica kerülhet a konyhafal szakaszra is, ugyanis a matrica anyaga könnyen tisztítható. 

Konyha falmatrica ötlet

Fürdőszoba

Hasonló a helyzet a fürdőszobában is. A vizes helyiségekben kevesebbszer jöhet szóba a tapéta, de a falmatrica ebben az esetben is megfelelő alternatíva. A fürdőben pedig mindig van egy szabad falszakasz, ahová egy barátságos figurát installálhatunk. 

Fürdőszobai olcsó faldekor

Gyerekszoba

Talán a gyerekszoba az, ahová korlátlan lehetőségeket találunk az öntapadós dekormatrica felhasználására. Számtalan vicces, vidám és a gyerekek számára is szerethető minta kapható ma már. Választhatunk egy jó alapszínt, ami kontrasztos a bútorokkal, szinkronban van a falszínnel, vagy éppen az ajtók színével. Teljes sikerünk akkor lesz, ha  a mintákat a gyerekekkel együtt választjuk ki. 

Macskás Falmatrica

Markoló mintás faldekor gyerekszobába

Olcsó de szép gyerekszobai dekoráció

Gyerekszobai faldekoráció

Nappali és hálószoba

Gyakorlatilag tényleg nincs olyan helyiség, ahol ne mutatja jól egy falmatrica. A nappaliban legtöbbször a kanapé feletti rész szabad. Mérjük le a rendelkezésre álló felületet és ennek tükrében válasszunk a matricák közül. A túlméretezett változatok nem lesznek szépek, de egy túl kicsi és rosszul pozicionált darab sem lesz megfelelő. Ha a hálószobában a franciaágy fölötti fal dekorálására keresünk megoldást, akkor a méretezésre ugyanúgy kell figyelnünk. 

Gólya mintás hálószobai deko

Hálószobai felirat falra

Szabadság szobor falmatrica