Az ez ünnep egy remek alkalom, hogy összegyűljön a család, kicsit elengedjük a mindennapokat és élvezzük egymás társaságát. Mindez pedig még kedvesebbé és emlékezetesebbé válhat, ha néhány plusz ötletet is belecsempészünk a dekorációba, és varázslatossá tesszük a terített asztalt. Íme néhány egyszerű tipp! 

Tojás dekoráció asztali dísz

Igényes teríték ünnepi asztalra

Északi elegancia a húsvéti asztalon
Nem szükséges rikító színekben pompáznia az asztalunknak, válasszunk letisztult terítéket és dobjuk fel apró húsvéti részletekkel. Vegyünk például egy sima kancsót, vagy magas üvegvázát és szellősen helyezzünk el benne egy köteg puha fűzfavesszőt. Ez magasságával különleges dimenziót ad a terített asztalunknak. Ha rusztikus kőedénykészlettel terítünk, tegyünk mellé puha szövetszalvétákat. A hagyományos húsvéti sárga mellé használjunk aranyat, akár egy szép aranyszínű gyertyatartóval. Dekorációként jöhet még egy adag natúr színű, természetes anyagú húsvéti tojás, és persze egy csokor gyönyörű sárga tulipán. 

Arany színű tojás húsvéti dekoráció

Pompás pasztellek
A hosszúra nyúlt hideg tél után szükségünk van a fényre. No meg finom, szép pasztellszínekre. Terítsük a húsvéti asztalt például púderrózsaszín vászonterítővel, és használjunk egyszerű, könnyű étkészletet. Díszítsük az asztalt púderszínű tojásokkal és helyezzünk színes tulipánokat a vázába, és máris tavaszt varázsoltunk az asztalra, ahonnan a vendégek nem is szívesen mozdulnak majd. 

Tojás dísz asztalra

Legyen minél természetesebb!
Ha van egy szép faasztalunk, nyugodtan engedjük az asztallapot láttatni, és használjunk csak egy egyszerű futót. Ha mégis asztalterítőre szavazunk, legyen inkább üde vászon, ami jól mutat akár sötétebb tónusú edényekkel, no meg tulipánnal vagy nárcisszal teli vázákkal együtt. Az asztal közepére fektethetünk néhány friss hajtással rendelkező gallyat, és csak úgy lazán helyezzünk el néhány dekortojást is. A tányérra hajtogatott textilszalvétába pedig tehetünk egy szál tavaszi virágot, vagy egy fűzfaágacskát is, az asztalon is igazán megidézve a tavasz csodás hangulatát.

Tojásfa asztalra

6 egyszerű tipp környezetbarát húsvéti asztaldekorációhoz

1. Barkácsoljunk egy madárfészket gallyakból és mohából, ez egy egyszerű és szórakoztató dekorelem, amely tökéletesen illeszkedik a húsvéti terítékhez. A fészek közepére szép színű vagy természetes barna-fehér tojásokat helyezzünk el. 
2. Fessünk tojásokat természetes összetevőkkel! Színezzünk barnára hagymával, tompa kékre áfonyával, rózsaszínre céklával vagy húsvéti sárgára kurkumával. Adjunk hozzá egy teáskanál ecetet a forrásban lévő vízhez, öntsük bele a kívánt színezőanyagot és hagyjuk 10 percig forrni. Ezután tegyük bele a tojásokat és hagyjuk 8 percig főni. A fazékban hagyjuk kihűlni. Minél tovább hagyjuk a főzővízben, annál erősebb lesz a tojás színe.
3. Díszítsük a tojásokat szárított virágokkal. A festett tojások frissített változata, és tökéletes azok számára, akik nem annyira magabiztosak az ecsettel. Ily módon viszont nagyon sikkes, elegáns kis darabokat alkothatunk. 

Hagymás növény dekoráció
4. Egy kifújt tojáshéjba ültessünk el egy kis virághagymát. Mondjuk egy gyönyörű kék jácintot. Ez egy igazán kedves részlet lesz, amely remekül mutat a húsvéti asztalon.
5. Ha nagyobb húsvéti partit rendezünk, a terítés egyik szórakoztató része lehet, ha tojást használunk az ültetéshez. Egyszerű és bájos: írjuk rá a vendégek nevét a tojásokra, és helyezzük el minden terítéknél egy tojástartóba.
6. Helyezzünk egy kis húsvéti ajándékot minden terítékre! Készítsünk egy cuki húsvéti nyuszit egyszerűen például egy természetes színű kartonzacskóból, fűzfagallyal átkötve, egy kis fehér vattakoronggal farokként. Töltsük meg apró csokitojásokkal, amit a vendégek étkezés után vagy akár étkezés előtt is élvezhetnek.

Moha köteg húsvéti dísz

A cikket támogatta: www.hu.fyrklovern.com Webshop