Támogatott tartalom: 

A bútoroktól a színeken át a dekorációkig mindennek megfelelő benyomást kell gyakorolnia pszichénkre és érzékszerveinkre. Ebben segíthet a hygge stílus is. A hygge egy dán szó, amely az elmúlt években divatossá vált. Ez egy olyan koncepció, amely egy hangulatos és kellemes légkör megteremtésére összpontosít a belső térben, ahol az emberek jól érzik magukat és elégedettek. A hygge az egyszerűségről és az élet apró örömeinek élvezetéről szól. Ebben a cikkben pár tippet mutatunk be, hogyan teremthet hygge hangulatot otthonában.

Hygge nappali
Fotó forrása: demural.cz 

Használjon természetes anyagokat

A természetes anyagok, mint a fa, a gyapjú és a pamut csodálatosan képesek meleg és kellemes légkört teremteni. Válasszon ezekből az anyagokból készült bútorokat és kiegészítőket, és adjon természetes elemeket belső teréhez, mint például fából készült elemek, növények és természetes anyagok. Rengeteg nagyszerű kiegészítőt találhat a Tesco online oldalán és a Tesco üzletekben egyaránt. A Tesco újság és Tesco akciós újság lapozható változatainak segítségével pedig még spórolhat is az áraikon. Ezek az elemek egy darab természetet visznek otthonába, és hozzájárulnak az általános hygge hangulathoz.

Hozzon létre egy helyet a kikapcsolódásra

Teremtse meg saját kis zugát otthonában, ahol pihenhet és kikapcsolódhat. Ez lehet egy hangulatos sarok, ahol leülhet egy könyvvel és egy csésze forró itallal, vagy egy kis ülőgarnitúra kényelmes párnákkal és takaróval. Fontos, hogy legyen egy hely, ahol pihenhet és kikapcsolódhat. Puha párnák, kényelmes szőnyegek és meleg takarók hozzájárulnak a hygge hangulat megteremtéséhez. Válasszon puha és kényelmes ülésekkel rendelkező bútorokat, és egészítse ki hangulatos textilekkel. Ily módon olyan teret hoz létre, amely pihenésre és kikapcsolódásra ösztönzi. Pihenő sarkát feldobhatja egy nyugtató képpel, párnákkal, meleg takaróval, melyet akár a Penny újságok hasábjain is fellelhet kedvezményes áron. A hangok is nagy hatással vannak érzéseinkre és hangulatunkra. Hozzon létre kellemes hangzásvilágot otthonában halk zene, a természet hangja vagy a kandalló hangjai segítségével.

A természetes fény ereje

A világítás kulcsfontosságú eleme a hygge hangulat megteremtésének. Válasszon meleg és visszafogott fényt, például gyertyákkal, asztali lámpákkal vagy lágy izzókkal. A fénynek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy lásson, de kellemesnek és nyugtatónak is egyben. A hygge stílus arról szól, hogy élvezzük az élet apró örömeit, és az étel és az ital nagy szerepet játszik ebben. Élvezzen egy csésze forró csokoládét, aromás teát vagy jó bort. Olyan ételeket készítsen, amelyek örömet okoznak és öröm őket elkészíteni is. Ne felejtsen el a minőségre összpontosítani, és élvezze az ételeket és italokat szerettei jelenlétében.

Szabaduljon meg a felesleges dolgoktól

A hygge az egyszerűségre és a minimalizmusra összpontosít. Ezért szabaduljon meg a felesleges dolgoktól, és koncentráljon arra, ami igazán fontos számára. A rendezett és jól szervezett térrel nyugodtabb és kellemesebb lesz. A hygge a társaságról és a szeretett emberekkel való közelségről is szól. Töltsön időt szeretteivel, legyen jelen, és fordítson rájuk a figyelmét. A családdal és a barátokkal eltöltött idő fontos a hygge kulcsfontosságú része.

A hygge hangulat megteremtése otthonában az egyszerű és kellemes dolgokról szól. Használjon természetes anyagokat, teremtsen helyet a kikapcsolódásra, teremtsen kellemes világítást és kényelmes teret. Élvezze a meleg italokat és a finom ételeket, teremtsen kellemes hangzásvilágot, és szabaduljon meg a felesleges dolgoktól. És nem hiányozhat a közeli emberek társasága sem. Ezek az egyszerű tippek segítenek hangulatos és kellemes hygge légkör kialakításában, ahol boldognak és elégedettnek fogja magát érezni.