Hogyan jön létre a  megkövesedett fa? 
A megkövesedés folyamata során az elhalt, illetve kidőlt fák a folyókba, vagy az árterekre jutnak, míg másokat az árvizek szállítanak el. Nagyon sok fa egyszerűen elkorhad, míg másokat például a vulkáni por temetnek be. Így a fa az oxigénhiány miatt konzerválódik, ás ez a konzerválódási folyamat a fa megkövesedése.

Ilyen a kitermelt Megkövesedett fa

Megkövesedett fák tehát olyan területeken találhatók, amelyeket körülbelül 150-265 millió évvel ezelőtt vulkáni hamu borított. A talajvizek kioldják a vulkáni porból a kovaanyagot, mely lefelé szivárogva kitölti a fák sejtjeit és kikristályosodik. Sok esetben az eredeti növény belső szerkezetét annyira pontosan tölti ki a kovaanyag, hogy az teljesen élethű marad. Például jól kivehetők a fa évgyűrűi, éppen úgy, mint a törzs alakja.

Fekete polírozott Megkövesedett fa dohányzóasztalok

A megkövesedett fa előnyei közé sorolható, hogy mindegyik darab egyedi, így az ezekből készült bútorok rajzolata, megjelenése is. 100%-ban környezetbarát és természetes. Ezek a bútorok és lakberendezési kiegészítők nagyon jól párosíthatók már meglévő modern bútorokkal. A kiegészítőket vizes helyiségekben is használhatjuk, a víz nem tesz bennük kárt és könnyen tisztán tarthatók. 

A megkövesedett fa felhasználási lehetőségei

A kitermelés után a megkövesedett fatörzseket az üzemben felszeletelik, majd felpolírozzák és az alábbi termékek készülnek belőlük:

Kőmosdók fürdőszobába
Kőmozaikok, falburkolatokat nappaliba, hálószobába
Asztalok, ülőkék nappaliba, hálószobába
Dekorációs termékek

Megkövesedett fa dohányzóasztal

Fa ülőke konzolasztalhoz

Megkövesedett fa szelet faldekoráció

Megkövesedett fa szappanadagoló

Felületkezelt Megkövesedett fa bútor Budaörs

Megkövesedett fa lerakóasztalok

Kínálótál Megkövesedett fa

 

Pad és étkezőasztal Megkövesedett fából

Ülőkék akár fürdőszobába is

Kőmosdó

Megkövesedett fa tárgyak

Falipolc Megkövesedett fa

Megkövesedett fa lakásdekorációs tárgyak

A megkövesedett fa egy olyan egyedülálló dekorációs alapanyag, ami a kő erejét a fa természetes szépségével ötvözi. Minden egyes darabja a természettel való együttműködésről árulkodik. A kézműves technikáknak köszönhetően az újraalkotás egyedisége valósulhat meg a sorozatgyártás helyett. Ismerje meg a Természetes Kövek Háza forgalmazásában ezekkel a bútorokkal és egyedi kiegészítőkkel! 

Természetes Kövek Háza

Természetes Kövek Háza
Járjunk természetesen!

2040 Budaörs, Károly király u. 16.
Telefon: 06 23/500 770 - Mobil: 06 20/589-5912

 és 2030 Érd, Szajkó u. 42.
Mobil: 06 20/557-4108

E-mail: info@termeszeteskovekhaza.hu

www.termeszeteskovekhaza.hu

Várjuk Önt szeretettel!