Kerti út betonlapokkal

Kerti út ötlet

Most viszont olyan kerti utakat láthatsz, melyek továbbra is betöltik elsőrendű funkciójukat, azonban ennél sokkal többet nyújtanak: Esztétikai élményt, mellyel az egész kert látványát és hangulatát egy magasabb szintre emelik.

Romantikus hangulatban
Egy ilyen útnak – annak ellenére, hogy kialakítása roppant egyszerű – nagyon erőteljes kisugárzása van. Hiszen az utat körülvevő nyíratlan terület egy csodálatos, virágzó, élettel teli rétté válik, ezzel természetes bájt kölcsönözve a kertnek.

Füves kerti út

Simogató levelek között
A díszfüvek szellőben ringatózó levelei és csinos kalászai mellett nem tudunk úgy elsétálni, hogy hozzájuk ne érnénk. Egy ilyen kerti út ezért több érzékünkre is hatással van. Mindegy, hogy szilárd burkolaton vagy füves úton haladsz végig…ha díszfüvekkel van keretezve, különleges élményt fog nyújtani.

Kerti fűfélék a kerti út mellett

Tipegőkön át
Remek kerti utakat lehet kialakítani tipegők segítségével. Kerted stílusához igazodva képviselhetik a természetességet vagy akár a modern formát. A kerti séta élménye még különlegesebbé válhat, ha a tipegőket színes, talajtakaró növények ölelik körbe.

Kerti út talajtakaró növényekkel

Kavicsokkal díszítve
A kavicsokkal díszített utak igazi műalkotásnak számítanak. Egy ilyen lenyűgöző kerti elemnek azonban pont a szépsége jelenti a hátrányát is, hiszen elterelheti a figyelmet a kert többi részéről.

Kőlapból és kavicsból kirakott kerti út

Fák alatt
Nagyobb kertek látványossága lehet egy olyan kerti út, mely fölött fák lombja kapaszkodik össze. A parkok békés hangulatát idéző kerti út minden évszakban más élményt nyújt.

Kerti út a fák alatt

Vízen járva
A víz a legerősebb energiával rendelkező eleme a kertnek. Így a rajta keresztül vezetett út is hasonló hatást vált ki. Talán ez a legkülönlegesebb kialakítás, mely tökéletesen illik japán stílusú és modern kertbe egyaránt.

Út e kerti tó felett

Szerzők: Molnár Klaudia és Somoskői Csaba - Út a kerthez

Út a kerthez

Telefon: +36 20 512-0206

www.utakerthez.hu