Fogadni mernénk, hogy otthonod enteriőrjének tervezésével és csinosításával rengeteg időt töltesz, de fogytán az energia és a kreativitás, ha a kert tudatos kialakításáról van szó! Nem születhet mindenki kertészpalántának, de hidd el, egy kis segítséggel neked is lehet egy darabka oázisod.  Ha építkezel, felújítasz vagy csupán szenvedélyes kertimádóként izgalmas megoldások után kutatsz, a Budapest Arénában a helyed!

Modern kerti garnitúra a verandán

Növénytrendek pálmákkal

Kint és bent találkozása a zöldben

Az elmúlt évek enteriőrjeire jellemző feltűnő színek idén a külteret is meghódítják. Végre itt az idő, hogy igazán merész légy kerted vagy teraszod kialakításakor. Válassz izgalmas mintázatokat, változatos színeket a trendi és friss hatásért! A színes kaspók, élénk virágok, az ipari felületek és az égetett csempék mind olyan design elemek, melyekkel könnyedén felfrissítheted a kerted vagy a teraszod.

Fonott kerti bútorok és kaktusz

Együtt a szabad ég alatt

A tavasz közeledtével a téli hónapok bezártsága után egyre növekszik az igény a kültéri időtöltésre, mindenki vágyakozik a madárcsicsergésre és a buja virágillatra. Újdonság, hogy idén még nagyobb figyelmet kapnak az okosan kialakított kerti búvóhelyek. A nagyobb kerti terekről leválasztott kisebb kinti építmények igazán meghitté varázsolják a szabadtéri időtöltést, és kedveznek a többgenerációs kerti összejöveteleknek is. Ha ilyesmiben gondolkozol, fordíts kiemelt hangsúlyt a világítás és a takarás kialakítására, hiszen egy igazán jó beszélgetésnek feltétele a bensőséges hangulat.

Trendi kerti garnitúra

Ízek és illatok

Ha már a társasági életnél tartunk, ugyan mi lehetne szórakoztatóbb közösségi élmény, mint egy finom vacsora a kertben? A rozsdás grillrács és magányosan árválkodó szalonnasütő ideje viszont végérvényesen lejárt. A gyártók 2019-ben is multifunkcionális és egyszerűen használható berendezésekkel, mobil kemencékkel, kerti sparheltekkel, és a zöldségek pároláshoz használható eszközökkel csábítják a kerti sütés rajongóit. A hangulatos teraszmelegítőknek köszönhetően pedig a hűvösebb nyári estéken is hajnalig lehet borozgatni a szabad ég alatt.

Kerti sütögetés

Kerti grillfelszerelés


Okos megoldások a kertben is

Ma már egyre több okos kerti eszközből válogathatunk, melyek kommunikálnak a telefonokkal, így egy érintéssel távvezérelhetővé válik az öntözőrendszer vagy épp a fűnyíró. Mivel a kültéri wellness is egyre népszerűbb, a gyártók mobilról vezérelhető pezsgőfürdőkkel kápráztatják el a vevőket, de kaphatók olyan kültéri tusolók is, melyek napelem segítségével melegítik fel a vizet. A kerti okosvilágítás-rendszereket előre is beprogramozhatod, de használhatod őket mozgásérzékelővel, vagy akár az okostelefonoddal is vezérelheted a fényeket.

Robot fűnyíró okosórával

Növénytrendek 2019-ben

Jó, ha tudod, hogy 2019 a szokatlan formájú növények éve. A hatalmas levelű, egzotikus hatású beltéri zöldek egyre nagyobb teret követelnek a kertekben is, hiszen könnyen alakíthatsz ki velük látványos kompozíciókat, és a függesztett és futónövények is egyre gyakrabban bukkannak fel a szabadban, melyek könnyen feldobnak egy konvencionális kerti felépítést is.

Az éghajlatváltozás hatásait ellensúlyozó praktikák 2019 vezető irányzatának számítanak, amit érdemes magunkévá tenni. Bár a modern öntözőrendszereknek köszönhetően mindig a megfelelő vízellátást lehetne biztosítani, ha környezettudatos szeretnél lenni, válassz szárazságtűrő növényeket! A környezetvédelem szempontjából egyre nagyobb a jelentősége az esővíz összegyűjtésének, szárazabb időszakban inkább ezzel locsolj!

Vadvirág a kertben

2018 a vadvirágokkal való kísérletezés éve volt, 2019 pedig az az év, amikor ezek a próbálkozások végre beérnek. Ha szeretnéd megidézni az érintetlen természet egy darabkáját az otthonodban is, a vadvirágokkal nem tudsz mellé lőni, és ha kellően ügyesen válogatod össze őket, akkor kerted márciustól novemberig virágozni fog!

Vigyázz, kész, irány a kert!

Álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka vár március 22-24. között 8000 négyzetméteren a Gardenexpón. A háromnapos rendezvényen természetesen nyerni is lehet, ha szerencsés vagy, hazaviheted az óriási kamado kerámia grillt vagy a robotfűnyírót!
www.gardenexpo.hu

 



Facebook logo

Nyereményjáték a Facebook rajongóinknak!

 

A Lakberinfo.hu és a Gardenexpo közös nyereményjátékot indít! Nyerd meg Te a Gardenexpo fejalánlásában a Páros belépőjegyet!

Mindössze az eseményről hírt adó Facebook posztunkat kell megosztanod és máris esélyes vagy a Nyereményre!

Játék indításának ideje: 2019 - 03 - 13 - 11 óra

Játék lezárásának ideje: 2019 - 03 - 19 - 15 óra

 

Játékunk nyertese: Rosta Zsuzsanna

 

Mindenkint értesítünk e-mail-ben is!

A Belépőjegyeket a Papp László Budapest Sportaréna VIP pénztárában lehet átvenni és hivatkozni kell a Lakberinfo.hu Facebook nyereményjátékára.

Kellemes kikapcsolódást kíván a Lakberinfo.hu!