A Big Green Egg története

A Big Green Egg története Kelet-Ázsiában kezdődött. Egy körülbelül 3000 éves kínai agyagedény nyomán a japánok elkészítették saját verziójukat, a kamadót (jelentése: sütő, tűzhely). Évszázadokkal később, a II. világháború utén a Japánban állomásozó amerikaiak felfedezték a kamadót és hazavitték magukkal Amerikába, éppen akkor, amikor a barbeque hamburger-láz elhatalmasodott az országon.

1974-es bemutatkozása után, a Tojás korai modelljeihez használt agyagot a NASA által kifejlesztett speciális kerámiával helyettesítették, így jött létre a Big Green Egg modern változata, amely a legextrémebb körülményeknek is ellenáll. Az igazi rajongók hamar rátaláltak erre a különleges készülékre. A Big Green Egg nemzetközi sikere innentől kezdve megállíthatatlan volt.

big_green_egg_kerti_grillezo

big_green_egg_kerti_grillezo

A Big Green Egg legnagyobb előnye az, hogy segítségével a valaha kóstolt legízletesebb ételeket készíthetjük el!

Felhasználóbarát - Mindössze 15 perc alatt felmelegszik a sütési hőmérsékletre. A kerámiafalak pontos hőfokszabályzást biztosítva tartják a meleget, fokozatos hőeloszlás pedig megakadályozza a hot spotok kialakulását. A Használata során jóformán semmi szükség a faszén pótlására: egy adag faszén 4-6 órányi sütésre elég. Sokoldalú - Füstölő, grillező és sütő egyben! Emellett a legnagyszerűbb lassú főző alkalmatosság.

Biztonságos - Az ételek zárt szerkezetben való elkészítésével elkerülhetjük a veszélyes helyzeteket, így a Tojás teljesen gyermekbarát és tökéletesen biztonságos. A kerámiafelület nem forrósodik át izzásig. Erős - mínusz 30°C-tól +400°C-ig ellenáll a szélsőséges hőmérsékleteknek. A szél- és időjárásálló kerámia nem rozsdásodik. A termékre Korlátozott Élettartam Garanciát biztosítunk. Jellegzetes dizájn - A Big Green Egg markáns, egyedi dizájnja minden tekintetet magára vonz majd az Ön kertjében is.

big_green_egg_kerti_grillezo

big_green_egg_kerti_grillezo nagy

big_green_egg_kerti_grillezo

Ön az a típus, aki ódákat zeng egy omlós báránysültről? Kulináris fantáziája felpezsdül a friss pisztráng láttán? Szeret új recepteket kipróbálni? Tehát röviden: átlag feletti érdeklődést mutat az ízletes ételek iránt? Akkor a Big Green Egg kell Önnek!

A Big Green Egg ugyanannyi - ha nem több - kulináris lehetőséget nyújt a szabadban, mint amennyit a konyha odabenn. Segítségével grillezhet, bármilyen módon - akár olajban is - süthet, párolhat és főzhet, sőt, sütőként is használhatja! Nem gond a hús vagy hal, pizza vagy kenyér, leves, sütemény és zöldségek elkészítése - a Tojással minden lehetséges!

A Big Green Egg alapötletét egy 3000 éves agyag sütőedény adta, amit Amerikában továbbfejlesztettek és modern felhasználáshoz igazítottak. A markáns Big Green Egg elpusztíthatatlan, alacsony és magas hőmérsékletnek egyaránt ellenálló kerámiából készült.

Modellek

big_green_egg_kerti_grillezo modellek

Mini

Mindegyik Tojás szériatartozéka a rozsdamentes acél levegőztető ajtó, a rozsdamentes acél grillrács, a speciális, időjárásálló belső hőmérő, a többfunkciós, öntöttvas égésszabályozó fedél és a rendkívül erős, dupla mázbevonat a maximális szél- és időjárás-állóság érdekében.

A Mini Big Green Egg dupla zsanérral van szerelve és opcionálisan választható hozzá három kerámialáb vagy egy öntöttvas talapzat. A 15 kilogramm súlyú Mini ideális kempingezéshez vagy hajóra. Az öntöttvas talppal akár a kerti asztalon is felállíthatjuk. A 23 centiméter átmérőjű grillrács ideális grillezéshez, füstöléshez vagy olajban való sütéshez négy személy részére. Több hivatásos szakács a Minit a kisebb, a la carte fogások elkészítésére használja.

big_green_egg_kerti_grillezo mini

Small

A kisméretű Big Green Egg praktikus, rugós pántjának segítségével a kerámiafedél fél kézzel is könnyedén nyitható. A kerekekkel felszerelt stabil talapzat kényelmes munkamagasságot és mobilitást biztosít a Tojásnak. A Small a legkisebb Tojásméret, amelyben már használható a Távtartó, ami jóformán elengedhetetlen az indirekt sütéshez. Vásárolható hozzá praktikus műanyag oldaltálca, és vastag védőhuzat. A Small modell 35 kilogrammot nyom, sütőrácsa 33 centiméter átmérőjű. Kompakt mérete ellenére kényelmesen süthetünk rajta akár 4-6 fő számára is. Bőven elfér rajta egy egész csirke és 2-3 kilogramm hús, amit alacsony hőfokon vagy kisebb szeletekben készíthetünk el.

big_green_egg_kerti_grillezo small

Medium

38 centiméter átmérőjű grillrácsával a Medium igazi mindentudó. Akár 8 személyre is grillezhetünk, füstölhetünk, főzhetünk vagy süthetünk rajta. A közepes méretű Tojáson egyszerre 4-6 kilogramm húst helyezhetünk el, amit lassan, alacsony hőfokon vagy kisebb szeletekre vágva, gyorsabban is megsüthetünk. Praktikus tartozékai segítségével zöldségeket, friss halat vagy akár kagylót is könnyedén elkészíthetünk. Kombinálja a Távtartó és a Big Green Egg pizzakövet, és varázsolja el vendégeit kövön sütött pizzákkal! A külön megvásárolható fa oldalpolcok trendi kinézetet kölcsönöznek a Tojásnak. Stabil talpazata és 45 kilogrammja ellenére minimális erőfeszítéssel változtathatjuk helyét. Az könnyebb mobilitás érdekében billentőkarral is felszerelhető. A Medium modellhez kétféle asztal is kapható, amelyekkel a Tojást igazi szabadtéri konyhává változtathatja.

big_green_egg_kerti_grillezo medium

Large

A Large modell még több kényelmet nyújt duplarugós nyitószalagjának köszönhetően, emellett fényűzően nagy mérettel büszkélkedhet. A különböző hozzávalókat akár egyidőben is könnyedén elkészíthetjük rajta. A 46 centiméter átmérőjű grillrácson bőséges hely van egyszerre több homárnak és nagyobb hússzeletnek. Segítségével akár egy komplett ételsort is elkészíthetünk, a krumplit és egyéb zöldségeket grillrácsra helyezett sütőlapon vagy tepsin is megsüthetjük.

A Large modellhez kapható a tartozékok legszélesebb választéka. A sütőállványok és emeletes rácsok sora lehetővé teszi egyszerre akár 10 kilónyi hús vagy hal megsütését is. A Big Green Egghez kifejlesztett rozsdamentes acél paella serpenyő segítségével akár paellát is készíthet. Az Extra Large-hoz hasonlóan, a Large modellekhez választható kiegészítő a fékezhető kerekekkel szerelt talapzat, az oldalpolcok, egy ellenálló asztal vagy egy billentőkar, aminek segítségével könnyebben áthelyezhetjük a Big Green Egget egyik helyről a másikra. A 70 kilogramm súlyú Tojás ideális kiegészítője a retro stílusú szabadtéri konyháknak.

big_green_egg_kerti_grillezo large

Extralarge

A Large modell összes előnyén felül, az Extra Large 61 centiméteres grillráccsal büszkélkedhet, amelyen XL méretű pizzákat vagy bagetteket, egyszerre több pulykát is megsüthetünk vagy 15 kilogramm húst is elkészíthetünk lassú tűzön. Az Extra Large ideális választás a különösen fanatikus grillezők számára! Ezt a modellt éttermek teraszain és hivatásos catering cégeknél is viszontláthatjuk. Felszerelhető fa vagy műanyag oldalpolcokkal. A fékezhető görgőkkel ellátott különösen stabil talapzat, amely opcionálisan választható tartozék, minden probléma nélkül elbírja a 105 kilogrammos szerkezetet. Az Extra Large Tojás ugyanilyen remekül illik a hozzávaló asztalba állítva is.

big_green_egg_kerti_grillezo extralarge


big_green_egg_kerti_grillezo

big_green_egg_kerti_grillezo

big_green_egg_kerti_grillezo

big_green_egg_kerti_grillezo

big_green_egg_kerti_grillezo

big_green_egg_kerti_grillezo

Big Green Egg

További információk:

Fehér és Társai Kft.
Szőlőkert köz 9. 1033 Budapest
t. +36 1 3877909
www.greenegg.hu