A párnák a kertben is kiváló dekorációs kellékek arról nem is beszélve, hogy fontos kényelmi funkciót is betöltenek, így akár nagyobb mennyiségű felhasználásuk is ajánlott. A számtalan mintával kapható kerti párnák csodákra képesek és segítségükkel látványosan fejezhetjük ki egyéniségünket, határozhatjuk meg a terasz, a kerti ülőgarnitúra alaphangulatát. Válogathatunk készen kapható darabokból, de ha elég kreatívak vagyunk és varrógépünk is van mi magunk is könnyedén elkészíthetjük őket. Ha nehéznek találjuk a cipzár varrását választhatjuk a tépőzáras, vagy a gombos megoldásokat is.

A jelenleg kapható kerti garnitúrák szivacspárnái jelentős része egyszínű változatban kerül az üzletekbe. Ennek nagy előnye, hogy a könnyen mozgatható és az akár kétféle mintával készülő kétoldalas párnákkal kedvünk szerint öltöztethetjük fel a kültéri bútorokat. Több garnitúra huzatot betárazva rendszeresen változtathatjuk őket, így sosem unjuk meg a színeket és az aktuális mosás alatt sem kell nélkülöznünk őket.

Igen a moshatóság az egyik fontos szempont ha kültérben tölt hosszabb időt egy dekoranyag, vagy bútorszövet. Ha készen vesszük a párnát az mindenképpen levehető huzatos legyen, és érdeklődjünk az UV-állóságáról, illetve hogy ellátták-e vízlepergető réteggel, vagy kapott-e penészedés elleni védelmet. Az UV-védelem abban segít, hogy a színek ne fakuljanak ki, ne csak egy szezonban kelljen gondolkodnunk. A következő inspiráló összeállításban igyekeztünk több változatot is felvonultatni mind a párnák formáját, mind az elhelyezés, elrendezés lehetőségeit illetően.

Csíkos párnával dekorált kerti garniúra

Fonott kerti bútor színes párnákkal kék zsalugáter

Őzbarna kerti garnitúra színes párnákkal

Fe kerti ülőgarnitúra fehér és színes kék párnákkal

Díszpárna ötletek

Párnák napozóágyra, nyugágyra

Kerti sarokgarnitúra díszpárnákkal

Zöld és fehér kerti garnitúra

Kerti garnitúra marokkói lámpákkal

Színes párna ötletek

Kékes és zöldes textilek díszpárnának

Fa nyugágy vagy napozóágy kényelmes párnákkal

Fehér kerti garnitúra türkizkék párnákkal

Kerti pad visszafogott színű díszpárnákkal

Sárga és zöld hangulatú friss kerti díszpárnák