A megszokott stílus és elegancia idén is jellemzi a különleges kollekciót. 

Tectona Garndis Lounge kerti bútorok

"Néhány évvel ezelőtt Toscana-ban jártam és ebédmeghívást kaptam egy egyszerű farm-stílusú házba, amely ugyan elragadó volt, de elegánsnak semmiképpen sem mondható. A kert egyáltalán nem volt igényes, csak finom borsó kavics mindenütt, fű sehol sem. A fák árnyékában egy közönséges, rózsás viaszosvászonnal letakart hosszú parasztasztal állt, körülötte egyszerű, fából készült, össze nem illő székekkel. Az asztal sajttal, olajbogyókkal és néhány kancsó borral volt megrakva. Némi salátát szolgáltak fel nekünk, később spagettit, majd befejezésül egyszerű gyümölcsöt és kávét. Mindez két és fél, három órán keresztül tartott, ugyanis mindnyájan csak ültünk, beszélgettünk és egyre csak beszélgettünk! Ebben az elragadó szabadtéri környezetben oda tudunk figyelni egymás szavaira és megismerésére.

A háborítatlan kedélyesség közepette, ami sokunk számára manapság annyira ritka - bár úgy látszott, házigazdánknál az év minden napja ilyen -, az élet gazdagabbnak, ragyogóbbnak és mélyebbnek tűnt. Amikor elbúcsúztunk a háztól és házigazdáinktól, arra gondoltam, mennyire boldog vagyok, amiért ott lehettem. Elkezdtem azon is töprengeni, hogy a saját életem némileg elszegényedett, mert nincs elég része abban a fajta egyszerűségben, amelyet csak a természetben lehet meg lelni. Az egyszerűségben, amely le tudja győzni a többi, kevésbé tartalmas dolgot, amelyekre rászoktunk, valamint a technikát, ami néha, úgy tűnik, elfojtja mélyebb humanitásérzékünket. Nem felejtem el azt a napot és most már a saját kertemben próbálom megismételni, amilyen gyakran csak tudom. Ez az élmény egyfajta paradigmának tűnt a saját életem számára. Tanultam valamit arról, hogy egy ilyen pillanat a kertben mennyire ki tudja teljesíteni az életet és azt remélem, hogy 2016-os kiadványunk is segít abban, hogy a kerti élet szeretetében követőkre találjunk."

Káposztás György tulajdonos

TECTONA GRANDIS - Lounge garnitúrák

MALIBU
Egzotikus vonások egy csipetnyi fényűzéssel. A Malibu azt a hatást kelti, mintha épp csak megérkezett volna a gyarmati Afrikából. Képzeljen el pár elegáns, fonott széket a teraszán és egy romantikus napágyat az élénkzöld pázsit közepén. Talán már érzi is a fűszeres roibos tea bódító illatát?

Tectona Garndis Malibu lounge kerti és kültéri garnitúra

SIENA
Az örökéletű, tömör teakfából készített modern bútorokat kortárs, szögletes formavilág jellemzi. A sokoldalú Siena bútorcsaláddal az egész kertjét berendezheti: étkezővel, társalgóval, napágyakkal, kávézóasztallal, tusolóval, törölköző tartóval és párnaládával.

Tectona Garndis Siena lounge kerti és kültéri garnitúra

ORLANDO
Az Orlando kollekció kényelmes és nagyvonalú foteljei, kanapéi és nyugágyai a napfényes Florida hosszú délutánjainak álomvilágát vetítik elénk. A kerek formák és a fonott bútorok meleg, napsütötte kedélyességet árasztanak. A kollekció fénypontja kétségtelenül a fenséges napágy, melyen a puha párnák közé finoman besüllyedve bóbiskolhatunk az árnyékban.

Tectona Garndis Orlando lounge kerti és kültéri garnitúra

SQUAT
A Squat kollekció szögletes dizájnjával egyedi hangulatot teremt. A székek és különféle ülő elemek a legkülönfélébb elképzelések kreatív megvalósítását is lehetővé teszik egy barátságos környezet kialakítása érdekében. Legyen szó akár egy kellemes beszélgetésről, akár egyszerű pihenésről, a Squat élete legszebb pillanataival ajándékozza meg. Stílusos ékszere bármely terasznak vagy verandának. Válassza ki az Önnek leginkább tetsző színt és élvezze új gyönyörűségét, mosollyal az arcán, minden egyes nap.

Tectona Garndis Squat lounge kerti és kültéri garnitúra

A technikához olyannyira kötött korunkban, mikor munkánk kapcsán szinte az egész napot a zárt szobában, mesterséges fénynél, számítógép előtt töltjük, testünknek-lelkünknek elfojthatatlan igénye van a természet közelségére. A folyamatosan felénk áramló stressz ellensúlyozása és egészségünk tudatos megőrzése érdekében ösztönösen vágyunk ki, a szabadba. Időnként ki kell szállni a felgyorsult világunkból, levenni a tűsarkút, lazítani a nyakkendőn és leengedni a felgyülemlett feszültséget. Nemcsak megérdemeljük a pihenést, hanem egyenesen tartozunk vele önmagunknak, a családunknak, gyermekeinknek. Hatékony kikapcsolódásunk érdekében nem tudunk az év minden napján meseszép vidékekre utazni, de erre nincs is szükség. Kezdjük a változást a hétköznapokban: a lelkünkben, az otthonunkban, a saját kertünkben. Lehet, hogy sokkal hamarabb felismerjük, hogy nem is olyan ördöngösség kiszállni a mókuskerékből, mint gondolnánk. Talán, épp csak annyi kell, hogy megtapasztaljuk, mennyit jelentenek a kertben töltött közös élmények mindannyiunknak. Talán csak egy mosoly kell, egy kis játék, egy grillezés. Miért ne élvezhetnénk a kikapcsolódást és a megérdemelt nyugalmat mostantól a saját kertünkben?

BAY
A Bay nem direkt inspiráció által kelt életre. Az az érzés szülte, amely az öbölben ülve, a vízparton uralja a lelkünket, miközben a kihajózó vitorlások látványában gyönyörködünk. A rajzolatos erezetű teakfa a hajók és stégek hangulatát idézi fel bennünk. A pihentető, befelé irányuló nyugalmi állapot elérését pedig a Bay pihenőszék hátradöntött háttámlája segíti elő.

Tectona Garndis Bay lounge kerti és kültéri garnitúra

DIAMOND
A Diamond társalgó szett az innovatív, de mégis időtlen dán dizájn szülöttje. A tervezők az izgalmas, határozott éleket használták fel arra, hogy gyönyörű sziluettet rajzoljanak. A kollekció különleges eleme a kényelmes, magas háttámlájú fotel és az intim fészekké avanzsált kanapé.

Tectona Garndis Diamond lounge kerti és kültéri garnitúra

AIR
Napfényes színfolt kínálatunkban ez a csábító lounge kollekció, mely a 70-es évek stílusába repít vissza. Porfestett, rozsdamentes acél vázú, kényelmesen párnázott kanapéi tágas helyet kínálnak bármely összejövetelhez. Szemet gyönyörködtető látványával az Air egy elegáns kerti sziesztára csábít.

Tectona Garndis Air lounge kerti és kültéri garnitúra

SAN DIEGO
Időtlen vonzerőt sugároz a San Diego kollekció méltóságteljes vonalvezetése, ahogy kiegészül a vízlepergető anyagokkal és a természetes hatású, antikolt szintetikus rattan szállal. A kanapékat igénye szerint mixelheti. A hívogatóan kényelmes székek, és az új, lekerekített vonalú karosszék tökéletesek a medence melletti pihenéshez. A San Diego társalgó a barátokkal való csevegésre készült. Az élményt különféle puffokkal és finom étkektől roskadozó kávézóasztalokkal teheti teljessé.

Tectona Garndis San Diego lounge kerti és kültéri garnitúra

GRID
A Grid tiszta, grafikus vonalvezetésű, prémium társalgóbútor, tökéletesen időjárásálló megoldásokkal. A szigetszerű alumínium vázra az Ön igényei szerint kerülnek elhelyezésre a teakfa lécekkel rácsozott lerakó asztalok és az ülőelemek. Ez a rugalmas, moduláris koncepció minden lehetőséget megad arra, hogy egy meghitt, lounge atmoszférát hozzon létre, különleges, kortárs arculattal.

Tectona Garndis Grid lounge kerti és kültéri garnitúra

ZENDO
A rendkívül népszerű Zendo kollekciónk 2016-ban új fehér é s fekete vázszínekkel mutatkozik be, az uralkodó trendekhez igazodva. Az eddigi időjárásálló Nautic bőr és Nautic textil mellett már a beltéri bútorok komfortját és tapintását megtévesztésig utánzó Lotus Smoky® huzattal is választhatja.

Tectona Garndis Zendo lounge kerti és kültéri garnitúra

Tectona Grandis Kertberendezés

1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 181.
tel : 06 (1) 392-7985

www.tectonagrandis.hu